2024. március 29. 10:32

KezdőlapRXBenyó és Körmöczi lett a hétvége versenyzője Nyirádon

Benyó és Körmöczi lett a hétvége versenyzője Nyirádon

-

A díj tavalyi szezon eleji bevezetése óta először fordult elő, hogy a hazai versenyzők mindkét Cooper Tires „Racer of the Weekend” díjat elnyerték. Benyó Mátét és Körmöczi Balázst a negyszerű teljesítményükért egy-egy ingyenes Cooper Tires szettel jutalmazták. 

Benyó Máté a Máriapócson aratott győzelem után érkezett az Eb-re. Annak ellenére, hogy újonc volt a 19 fős nemzetközi mezőnyben, a hetedik leggyorsabb időt autózta az első futamban Nyirádon.

Egy apró hiba után a második futamban a hatodik legjobb idővel követte, majd a harmadik futamban a második leggyorsabb idővel kápráztatta el a magyar szurkolókat, amit csak a későbbi győztes Jānis Baumanis múlt felül. Annak ellenére, hogy Peugeot 208-as jóval idősebb, mint sok riválisa autója, Máté a negyedik futamban tartotta a lépést Baumanisszal és a 2021-es Euro RX1 bajnokkal, Andreas Bakkeruddal, és az összesített eredménye elég volt ahhoz, hogy a köztes dobogó harmadik fokán jusson az elődöntőbe.

Az első elődöntőben az első sorból indult, és egészen az utolsó előtti körig tartotta pozícióját, Bakkerudnak pedig minden tapasztalatára szükség volt, hogy megelőzze. A harmadik hely a biztos továbbjutást jelentette a döntőbe, ahol ötödikként ért célba.

Nagyon nagy elismerés ez számomra és felrakta a pontot az i-re ezen az amúgy is fantasztikus bemutatkozó versenyen. Meghatározó versenye volt ez a pályafutásomnak és nagy löketet és motivációt ad nekem a további fejlődésre. Köszönöm mindenkinek, aki bármilyen formában is figyelemmel kísérte a versenyt, szurkolt és hitt bennünk!” – írta a közösségoi oldalán Benyó Máté.

Körmöczi
foto: Red Bull Content Pool

Körmöczi Balázs is Nyirádon debütált a nemzetközi rallycrossban, az EURO RX3-ban, de Benyóhoz hasonlóan ő sem mutatott idegességet vagy visszafogottságot az illusztris társaságban, sőt, épp ellenkezőleg. A kezdetektől fogva gyors és lendületes volt, az első futamában Espen Isaksætret is legyőzte, majd a második futamban remek párbajt vívott Jan Černývel, és közben a leggyorsabb kört futotta.

A 20 éves budapesti pilóta a harmadik futamban tökéletesen helyezkedett az első kanyarban, és megszerezte a vezetést, amelyet később már nem adott ki a kezéből, és az utolsó körben Nils Volland támadását túlélve, aki rövid időre ugyan megbillentette a Volkswagen Polót, Körmöczi elsőként látta meg a kockás zászlót.

A negyedik futamban már a második egymást követő győzelem – és az edzés leggyorsabb ideje – felé haladt, amikor lecsúszott az ívről és súrolta a gumifalat, de az elődöntőben visszavágott, amikor egy korai joker-stratégiával mind Isaksætre, mind Černý elé került, és az első sorból indulhatott a döntőben.

Annak ellenére, hogy – talán előre láthatóan – a legesélyesebb Audiknak kellett a legjobbat nyújtania, Körmöczi továbbra is látványosan versenyzettt, és megérdemelten szerezte meg a dobogó harmadik fokát.

„Nagyon nagyon örülök ennek az eredménynek és nagyon boldog vagyok a csapattal együtt, hogy sikerült hazai közönség előtt egyből egy dobogóval kezdeni az EB-s szereplésünket! Az autó remekelt egész hétvégén száz százalékos teljesítménnyel! Nagyon nagyon köszönöm a támogatást a családomnak, a Farkas családnak, a csapatnak és az összes szurkolónak aki kilátogatott Nyirádra!Nagyon jó hangulat volt!” – értékelt a verseny után Körmöczi.

Nyirád
foto: Red Bull Content Pool

 

 


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss