KezdőlapRXKárai Tamás hibátlan hétvégét teljesített Nyirádon

Kárai Tamás hibátlan hétvégét teljesített Nyirádon

-

A rallycross ob ötödik versenyhétvégéjén Kárai Tamás minden futamát megnyerve lett első a Supercar kategóriában. 

A júliusi vb futamon még kettős teherrel versenyzett Kárai Tamás, a rendezés mellett a versenyzéssel is fogallkoznia kellett. A hazai bajnokin viszont már csak ujjgyakorlat a rendezés a Nyirád Racing center csapatának, így Kárai csak a futamokra koncentrálhatott és ez meg is látszott a teljesítményén. A három kvalifikáció után az elődöntőben is megállíthatatlan volt, majd a döntőt is megnyerte, és a dobogó tetején fejezte be a vasárnapot.

Benyó Máté
foto: Korda Racing

Benyó Máté a portugáliai Eb-siker után a hazai bajnokságra koncentrál, itta zonban nem Kárai a nagy ellenfél, hanem ANtal István aki hatpontos előnnyel érkezett Nyirádra. Benyó a kvalifikációkon a második helyeket gyűjtötte be, ezzel máris faragott két pontot a hátrányból. AZ eldöntőjében ő is nyert, a döntőben pedig szintén második lett, így összesen 18 pontot szerzett. Antal viszont szenvedett a kvalifikációkon, utána az elődöntőben második lett Kárai mögött, de a döntőben csak ötödik helyen ért célba, Mózer Attila és Koncseg Zoltán is megelőzte. Antal ezzel 11 pontot szerzett, és a bajnokságban egy ponttal Benyó mögé szorult. A döntés így a Slovakiaringre marad, ahol egy hónap múlva rendezik a szezonzárót.

Kovács Sámuel
foto: Korda Racnig

A Super-1600-ban rég látott mezőny csapott össze, de ez sajnos nem a magyar részvevők megnövekedett érdeklődésének volt köszönhető, hanem annak, hogy a nyirádi futam a magyar mellett az osztrák, a cseh és a szlovák bajnokságnak is otthont adott, emellett a CEZ értékelésbe is beleszámított. A 11 Super-1600-as autó csatáját a litván Rytis Gurklis nyerte, a legjobb magyar Kaczor Levente lett, ő a harmadik helyen ért célba, míg Kovács Sámuel hatodik lett.

STC+2000-ben a magyarok domináltak. A váltóproblémákkal küzdő Vámosi Tibor nyert, Halk és G. Nagy Zoltán előtt.

STC-2000-ben is ritka eseményt láthatott a közönség, Roman Castoralt legyőzték, ráadásul egy magyar pilótától, Trepák Andortól kapott ki.

STC-1600-ban is magyar siker született, Siebel Balázs lett az első, Artner Róbert pedig a dobogó harmadik fokára állhatott fel.

A CrossCar mezőnyben ezen a hétvégén Csuti Kristóf volt a leggyorsabb, a Magyar Kupában Szabó Bulcsó nyert, a hibrid Suzukik közt pedig Held Zoltán győzött. Az MX-5 mezőnyben Gáspár Csaba begyűjtötte ide negyedik sikerét is, az Astra Kupában pedig Kisharsányi futott hibátlan hétvégét és mivel ez volt az ötödik győzelme, a bajnoki címet is megszerezte. A Junior kategóriában Farkas Tamás győzte le Kaldenekker Norbertet, de a Kaldenekkernek a második hely is elég volt a bajnoki címhez.

Friss