2024. március 29. 00:16

KezdőlapTEREPRALLYDakar: Loeb nyerte a második szakaszt, a motorosoknál Sunderland állt az élre

Dakar: Loeb nyerte a második szakaszt, a motorosoknál Sunderland állt az élre

-

Sébastien Loeb megnyerte a Dakar második szakaszát, Nasser Al-Attiyah második lett, de továbbra is a katari vezet. A motorosoknál Joan Barreda Bort volt a leggyorsabb, Sam Sunderland lett a második, a brit ezzel az összettben átvette az első helyet.

A verseny második szakaszán (ami a Dakar harmadik napja, hiszen első nap a kvalifikációt tartották) 338 kilométer volt a speciálszakasz. Ahogy az előző napon, a versenyzők egy részének most is a navigáció okozott fejtörést és komoly időveszteséget.

A motorosoknál szertefoszlott a MotoGP futamgyőztes Danilo Petrucci álma. A 80. kilométernél még negyedik volt, de aztán a technika megadta magát és fel kellett adnia. A vasárnapi győztes Daniel Sanders eltévedt, és ez 25 percébe került, ennyivel volt gyorsabb nála a győztes Joan Barreda Bort. Matthias Walkner is bolyongott egy kicsit a sivatagban, ő negyedóra hátránnyal 14. helyen ért célba. A brit Sam Sunderland lett a második, harmadik a címvédő Kevin Benavides. Sunderland ezzel élre állt az összetettben, 2 perc 51 másodperc az előnye Adrien van Beveren előtt.

Az autósoknál Loeb utolérte az örökranglistán Jean-Louis Schlessert, mindkettejüknek 15 Dakar szakaszgyőzelme van. Loeb mai sikere egyben a Prodrive első dakar szakaszgyőzelme is. Nasser Al-Attiyah három és fél perccel volt lassabb Loebnél, a harmadik helyen pedig Sainz ért célba majd hat perces hátránnyal. A spanyol valószínűleg nem búslakodott emiatt, hiszen hétfőre feltámadt az Audi. Peterhansel negyedik lett a kijavított autóval és Ekström is kilencedik helyen ért célba.

A magyarok közül Gyenes Emánuel 42. lett, a vasárnapi technikai gondok megoldódtak, így zavartalanul motorozhatott. Saghmeister Gábor a 127. helyen ért célba, két és fél óra hátránnyal.

A kamionosoknál Kamaz nap volt. Karginov, Sotnikov,Nikolaev, Shibalov sorrendben értek be az oroszok a célba. Mögöttük Loprais és Janus Van Kasteren következett, de nekik sem volt túl nagy hátrányuk, az IVECO csapat is 9 percen belül volt Karginov mögött. Az összetettben Sotnikov előnye 2 perc 7 másodperc Nikolaev előtt. Karginov hátránya már 18, a negyedik Shibalové pedig 22 perc.


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Forrás:dakar.com

Friss