2024. március 19. 04:17
KezdőlapTEREPRALLYDakar: Loeb nyerte a hetedik szakaszt

Dakar: Loeb nyerte a hetedik szakaszt

-

Sébastien Loeb nyerte a Dakar hetedik szakaszát, ez második szakaszgyőzelme a versenyen. A motorosoknál a hondás Jose Ignacio Cornejo Florimo lett az első, a kamionos mezőnyben Anton Shibalov először nyert szakaszt ebben az évben.

A reggel már drámával kezdődött a motorosoknál. Az összettben harmadik Daniel Sanders az etapon balesetet szenvedett, és megsérült a bal karja. Kórházba szállították, a GasGas versenyzőjének véget ért a Dakar.

A napot 44 másodperces előnnyel Jose Ignacio Cornejo Florimo nyerte a címvédő Kevin Benavides előtt. A harmadik helyen Joan Barreda Bort ért célba. Az összetettben Adrien Van Beveren vette át a vezetést, annak ellenére, hogy 12 perces hátránnyal csak 10. lett. Nála is lassabb volt ugyanis Matthias Walkner és Sam Sunderland, ennek köszönhető, hogy Van Beveren az élre állt. A francia most öt perccel vezet Walkner előtt, de az elmúlt évek balszerencséje után megtanulta a leckét: majd akkor örül, ha elérte a célvonalat.

Gyenes Emánuel a 37. lett, ez idei legjobb szakasz-eredménye. Saghmeister Gábor a 113. helyen fejezte be a 402 kilométeres mért szakaszt.

Az autósoknál Nasser Al-Attiyah tudja a receptet a Dakar sikerhez: nem kell szakaszokat nyerni, elég beosztani az előnyt. Ebből az előnyből most 5 perc 26 másodpercet adott Sébastien Loebnek, de még mindig háromnegyed óra a különbség kettejük közt.

Fantasztikus szakaszunk volt egészen 50 kilométerrel a cél előttig, amikor is motorproblémák kezdődtek. Csak be és kikapcsolt és újra bekapcsolt… Sok időt veszítettünk a vége felé, de még így is nyertünk. Nincs stratégiánk. Csak tesszük a dolgunkat, és meglátjuk, hogyan alakul” – mondta Loeb.

A vasárnapi napon ismét jól mentek az Audik, Sainz harmadik lett, Peterhansel negyedik, és Ekström is nyolcadik helyen ért célba.

A kamionok közt Shibalov és Nikolaev mögött Martin Van Den Brink eddigi legjobb  eredményével harmadik lett. Az összettben Sotnikov és Nikolaev között megfeleződött a különbség, Nikolaev már csak bő ötpercnyire van az első helytől.

Dakar 2022
Anton Shibalov, foto: Flavien Duhamel / Red Bull Content Pool

Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Forrás:dakar.com

Friss