2024. április 21. 09:28

KezdőlapTEREPRALLYAl-Attiyah vezet Katarban, Meeke első a kategóriájában - Frissítve!

Al-Attiyah vezet Katarban, Meeke első a kategóriájában – Frissítve!

-

A papírformának megfelelően Nasser Al-Attiyah vezeti a Qatar International Baja-t a zárónap előtt. Chris Meeke első a T3 kategóriában, Dani Sordónak viszont nem ment simán a terepralis bemutatkozás.

Nasser Al-Attiyah hazai pályán eddig nem hibázott, három szakasz után magabiztosan, három és fél perces előnnyel vezeti a világkupa fordulót.

„Jó volt a nap, egyetlen defektet leszámítva semmi problémánk nem volt” – mondta Al-Attiyah. „A második szakaszon nem igazán kellett nyomnunk, mert sok volt a kő, és spórolni akartunk holnapra. Nem vagyok meglepve a Yazeed tempóján.”

„Yazeed tempója”, Yazeed Al-Rajhi teljesítményére vonatkozott. A toyotás csapattárs megnyerte a 125 kilométeres harmadik szakaszt, ezzel másfél percet csökkentett hátrányán.

„Az első szakaszon balszerencsések voltunk. 10 kilométerrel a rajt után kaptunk egy defektet. Utána utolértük Seaidant és 70 kilométert mentünk mögötte a porban. Mindketten eltvedtünk, de aztán megláttam Nassert és követtük. A második szakaszon nagyon nyomtuk. Michael remek munkát végzett, pedig Katarban nehéz a navigáció” – mondta Al-Rajhi.

Qatar Baja
foto:Qatar Baja/Neil Perkins

A Nasser Al-Attiyah csaptában versenyző két rali-sztárnak eddig felemásan alakult a verseny. Kris Meeke elégedett az összetett negyedik hellyel, ami a T3 első helyét jelenti:

„Valójában élveztem. Két defektünk volt az első szakaszon, és meg kellett állnunk cserélni, így a másodikhoz nem maradt pótkerekünk, szóval lazán kellett vennünk. Nehéz volt, de kezelnünk kellett. Le a kalappal a navigátorom Francois előtt, megérte a pénzét, világos és precíz volt. Itt tényleg trükkös a navigáció, de mindig a megfelelő útvonalat választottuk, és az utasításai nagyon világosak voltak. A mai második szakaszonon öt-hat autót követtem, így a motorosok nyomai nem vonták el a figyelmemet. Nagyon élveztem a napot.

Qatar Baja
foto:Qatar Baja/Neil Perkins

Dani Sordo viszont szenvedett. Jól kezdett, hatodik volt, de aztán alaposan eltévedt. Három pontot is kihagyott, amiért darabonként 15 perc büntetés járt, így visszaesett a 14. helyre.

„Sokat veszítettünk, mert rengeteg problémánk volt. Csak vezettem és követtem a többieket. Nagyon sajnálom, hogy ennyiszer eltévedtünk” – mondta a frusztrált spanyol.

Szombaton egy 200 kilométeres speciálszaaksz vár a mezőnyre A táborban van egy kis izgalom, mert erős szelet jelentett a meteorológia, ami megakadályozhatja a mentőhelikopterek felszállását.

Frissítés: az utolsó versenynapon nem csillapodott a szél, így törölték a szakaszt. A pénteki állás a végeredmény is egyben.

A 2022 Qatar International Baja élmezőnye a pénteki nap végén:

1. Nasser Saleh Al-Attiyah (QAT)/Mathieu Baumel (AND) Toyota GR DKR Hilux 2 óra 21 perc 11.5 másodperc
2. Yazeed Al-Rajhi (SAU)/Michael Orr (GBR) Toyota Hilux Overdrive 2:25:04.1
3. Yasir Seaidan (SAU)/Laurent Lichtleuchter (FRA) Toyota Hilux Overdrive 2:48:41.3
4. Kris Meeke (AND)/François Cazalet (FRA) Can-Am Maverick X3 (T3) 2:50:40.6
5. Khalifa Saleh Al-Attiyah (QAT)/Max Delfino (FRA) Can-Am Maverick XRS (T4) 3:04:01.7
6. Ahmed Al-Kuwari (QAT)/Manuel Lucchese (QAT) Can-Am Maverick X3 (T3) 3:12:05.9
7. Sadoon Al-Kuwari (QAT)/Nasser Al-Kuwari (QAT) Can-Am Maverick XRS T4) 3:18:34.5
8. Rashid Al-Muhannadi (QAT)/Szymon Gospodarczyk (POL) Can-Am Maverick XRS (T3) 3: 21:48.3
9. Yasmeen Koloc (ARE)/Stéphane Duplé (FRA) Can-Am Maverick DV21 (T3) 3:29:23.6
10. Adel Abdulla (QAT)/Hugo Magalhães (PRT) Can-Am Maverick X3 (T3) 3:34:38.8
11. Aliyyah Koloc (ARE)/Sebastien Delaunay (FRA) Can-Am Maverick DV21 (T3) 3:36:35.6
12. Khalid Al-Muhannadi (QAT)/Edward Lines (GBR) Can-Am Maverick XRS (T3) 3:46:53.1
13. Muneef Al-Shammeri (SAU)/Tamer Hijazeen (SAU) Nissan Patrol 3:55:58.1
14. Dani Sordo (ESP)/Xavier Panseri (FRA) Can-Am Maverick X3 (T3) 3:56:30.8
15. Hamad Al-Harbi (SAU)/Waleed Al-Shegawi (SAU) Can-Am Maverick X3 (T3) 3:57: 52.4
Qatar Baja
foto:Qatar Baja/Neil Perkins

Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Forrás:Qatar Baja

Friss