2024. április 27. 22:36

KezdőlapTEREPRALLYKris Meeke újra indul a Dakaron

Kris Meeke újra indul a Dakaron

-

Az ötszörös rally vb futamgyőztes Kris Meeke januárban visszatér a Dakar Rallyra, hogy másodszorra megpróbáljon jó eredményt elérni a sivatagi versenyen.

Az észak-ír Meeke több szakaszt megnyert a 2021-es Dakar Rallyn amikor először indult a versenyen, de a Zypher T3-at több műszaki probléma is sújtotta. A nyitónapon megnyerte a prológot, de autójuk másnap kigyulladt, ezzel elszállt az esélyük, hogy harcba szálljanak az összesített győzelemért. Ennek ellenére még három szakaszt megnyert a páros, és többször voltak a nap legjobbjai között.

A 44 éves versenyző újra azzal a holland navigátorral, Wouter Rosegaarral indul a versenyen akinek rengeteg tapasztalata van már, neki ez lesz a 16. Dakarja, és 13-szor célba is ért.

„Szuperül örülök a második próbálkozásnak” – nyilatkozott szűkszavúan Meeke, aki a T3 helyett már Challenger-nek hívott kategóriában a G Rally Team OT3-asát vezeti januárban.

Meeke a tavalyi Dakaron a Toyota tartalékversenyzője volt, és úgy tűnt, hogy Giniel de Villiers pozitív Civod tesztje miatt elindulhat a T1+ kategóriában, de végül a dél-afrikai pilóta felgyógyult, így Meeke autó nélkül maradt.

Meeke legutóbb 2019-ben indult a rally-világbajnokságon a Toyotával. Az első Dakar-tapasztalata után a Skodának tesztelt, versenyzett a NitroCrossban, és tavaly részt vett a Portugál Rally Bajnokság második felében, ahol néhai barátját, Craig Breent helyettesítette a Hyundaijal.

Meeke
Fotó: Toyota Gazoo Racing

Jön a legnehezebb közel-keleti Dakar Rally – nyilvános az útvonal

Friss