2024. április 28. 09:51

KezdőlapTEREPRALLYLoeb nagyot hajrázott és megnyerte a kétnapos szakaszt a Dakaron

Loeb nagyot hajrázott és megnyerte a kétnapos szakaszt a Dakaron

-

Sebastien Loeb nyerte a Dakar 48 órás maratoni szakaszát az autósok közt, a motorosoknál Adrien van Beveren volt a leggyorsabb. A pihenőnap előtt Carlos Sainz áll az élen, a motoros kategóriában Ricky Brabec vezet.

Nomád táborozással telt a Dakar versenyzők csütörtöki éjszakája. Apró sátrakban, tábortűz mellett aludtak a versenyzők, ami talán azoknak jelentett kisebb nehézséget, akik valamilyen egészségügyi problémával küzdöttek. Gyenes Emánuel megfázásának biztosan nem tett jót a sátorozás, de hát ilyen a Dakar, ezek a versenyzők ezt is teljesítik, főleg úgy, hogy a kétnapos szakasz nagy részét csütörtökön megtették, így péntekre egy rövid sprint maradt az élmezőnyenk, no meg a szombati pihenőnap ígérete.

foto: A.S.O./Florent Gooden/DPPI

Szokás szerint a motorosok keltek korábban, és Adrien van Beveren úgy döntött ideje megszerezni pályafutása negyedik Dakar szakaszgyőzelmét. A hondás 4 perc 13 másodperccel volt gyorsabb mint a második Toby Price, a harmadik pedig Ricky Brabec lett. Ezzel az összetettben Brabec 51 másodperccel vezet Ross Branch előtt, a harmadik helyen Nacho Cornejo várja a vasárnapi folytatást. Szoros a motorosok csatája, de ez az előző években is így volt.

Egy nagy névtől ma is búcsúztunk. Joan Barreda Bort nem tudta megjavítani a meghibásodott Hero-t, így feladta a versenyt.

Gyenes Emánuel a 27. helyen ért célba, ezzel összetettben a 25. helyen áll.

Benavides
foto: A.S.O./Florent Gooden/DPPI

Az autósoknál Nasser Al-Attiyah járt pórul. Ma is a katari indult elsőként, és nem a navigációval volt gondja, hanem egy eltört kormányösszekötő pecsételte meg a versenyét. Meg kellett várnia a szervizkamiont, ezzel több mint két órát veszített. Feladni nem fogja, de a címvédés ezzel elúszott.

A szakaszt egy nagy hajrával Sebastien Loeb nyerte, Sainz és Ekström előtt. Moraes behozta negyedik helyen a Toyotát, de 20 perc feletti hátránnyal. Összetettben Sainz előnye 20 perc 21 másodperc Ekström előtt. Loeb épphogy fél órán belül van, így köztük nagy csata várható a második héten, a negyedik Moraesnek viszont már egy óra feletti lemaradást kell ledolgoznia.

Ekström
foto: Marcelo Maragni / Red Bull Content Pool

Lónyai Pál nyaka tegnap megsérült, emiatt este azt mondták, hogy csak a hetedik szakaszon állnak vissza a versenybe.

A kamionoson közt Martin Macik folytatta a tegnapi tempóját. Egy óra feletti előnnyel verte Michel van de Brinket, ezzel hatalmas előnnyel vezet összetettben. Cikkünk írásakor a többiek még a pályán vannak, ha megérkeztek frissítjük a cikket.

Sainz
foto: Eric Vargiolu / DPPI / Red Bull Content Pool

Carlos Sainz vezet a Dakaron – Al-Attiyah jóslata nem vált be

Friss