2024. április 24. 14:31

KezdőlapTEREPRALLYEXTREME EDurván edz Carlos Sainz az Extreme E-re – Videó

Durván edz Carlos Sainz az Extreme E-re – Videó

-

Sébastien Loeb és Nasser Al-Attiyah mellett Carlos Sainz is marad az Extreme E mezőnyében, miután nem változtatta meg csapatának felállását.

Közülük a katari lesz egyedül „újonc” idén, aki pont egy másik neves Dakar induló, Mattias Ekström helyét foglalta el az Abt Cupránál.

Ami Sainzékat illeti, tavaly hatodikok lettek a bajnokságban, szezon közben pedig egy dobogót értek el, Grönlandon.

„Hihetetlen, milyen gyorsan repül az idő, mert mintha tegnap lett volna, hogy belekezdtünk ebbe az őrült kalandba, ami körberepített minket a világon egy különleges üzenettel. kezdte Sainz. – Az ACCIONA SAINZ XE Team minden tagja, beleértve magamat és Laiát is, nagyon várjuk az új szezont, és mindenért meg akarunk küzdeni.”

Míg a rally világbajnokot talán nem kell bemutatni, csapattársa Laia Sanz kiléte némi felvilágosításra szorul. A spanyol hölgy számtalan motocross és enduro világbajnoki címet szerzett az elmúlt húsz év női mezőnyében, és eddig minden Dakarját befejezte 2011 óta. Négy keréken pedig tavaly kezdett, ugyanebben a csapatban.

„Más lesz ez az év, mert nem kell mindent a semmiből kezdenünk. Már van tapasztalatunk az Odyssey 21-gyel, és már jó pár kilométert levezettem négy keréken – mondta Sanz. – Így jobban tudom majd segíteni a csapatot.

Már 2021 végén sikerült megtennem egy lépést a teljesítményemmel, ez ígéretes a jövőre nézve. Télen teljesítettem az első Dakaromat autóval, ez segíteni fog az Extreme E-ben is.

Ugyan még nincs annyi tapasztalatom a kerék-kerék elleni csatákban, de lassan megszokom őket. Meg vagyok győződve róla, hogy jobban zárunk idén, mint tavaly.”

Sainz csapata lesz a második, akik két – a csapat nemzetével megegyező – pilótát választottak, rajtuk kívül a Chip Ganassi tett még így. Rosberg alakulatánál pedig két svéd pilóta lesz.

 

Friss