2024. április 20. 10:30

KezdőlapTEREPRALLYEXTREME EA sorozat folytatódik: Hamilton csapata még mindig pole-ban

A sorozat folytatódik: Hamilton csapata még mindig pole-ban

-

Hiába az új időmérős formátum, Hamilton alakulata a tavalyi időmérők makulátal mérlege után továbbra sem talált legyőzőre, köszönhetően a Rosbergre kiróvott büntetésnek.

Az Extreme E végül úgy döntött, a csoportos kvalifikációt csak a második körben alkalmazzák majd, az elsőben marad az egyéni időmérő.

Az első kör

Sok csapatnak friss volt még a versenyhelyzet, az újonc Al-Attiyah (Abt Cupra) eltévesztette a célkaput, így 35 másodpercet veszítettek. A Ganassi és az Andretti egy-egy csere közbeni szabályszegés miatt kapott egy-egy 5 másodperces büntetést.

Sainz kissé lassan vette át Sanztól az autót, de gyorsabb tempójával behozta a pár másodperces hátrányt. A célvonalon pedig egy látványos ugratással haladt át.

Az X44 után a Rosberg autózta meg a legjobb időt, így a tavalyi rivalizálás folytatódott.

A soron következő JBXE Molly Taylor irányítása alatt ütközött problémákba. A pálya egyetlen köves része után tört el a felfüggesztés, mellyel közel egy percet vesztettek.

Tamara Molinaro (Xite Energy) első nekifutásra sokáig tartotta Kristoffersson idejét, de végül csak az ötödik időt érték el. Egyedül a Veloce tudta volna megdönteni a Rosberg idejét, de Christine GZ balesete miatt végül utolsók lettek.

A hölgy törött lábbal kiesett a további versenyzéstől, és a csapat sem készült el a második kvalifikációra, így a Flúgos Futamban térnek majd vissza.

A második kör

Az első futamban a Dakar menők jöttek el a legjobban, Loeb-Sainz-Al-Attiyah sorrendben. A qatari pilóta egy technikai probléma miatt kisodródott az egyik kanyarban, és amikor visszatért a pályára, ütközött Carlos Sainzzal.

Ezzel eldőlt, hogy Hamilton csapata (X44) mögött a Ganassi fog végezni, hiszen a Cupra problémái súlyosbodtak, az Acciona Sainz pedig csak a futam feléig jutott.

A második futamban Timmy Hansen (Andretti United) vette magához a kezdeményezést, Tanner Foust (McLaren) pedig őt követte. A harmadik helyért Mikaela Ahlin-Kottulinsky (Rosberg) csatázott Oliver Bennett-tel (Xite Energy), a JBXE csapat pedig már az elején lemaradt.

A váltásnál a McLaren nem tudja újraindítani az autót, a Rosberg pedig átlépte a sebességhatárt, amiért 17 másodperces büntetést kaptak.

Kristoffersson (Rosberg) ugyan fel tudott zárkózni Catie Munningsra (Andretti United), és a végén legyorsulta őt az utolsó lejtőn, de a büntetés miatt csak negyedikként értékelték. Így Munnings mögött a második a Xite Energy lett a JBXE előtt.

Ezek alapján így alakult a holnapi futamok felállása:

Holnapi futam Hely Csapat Pilóták
1. elődöntő
1. 🇬🇧 X44 🇪🇸 Gutiérrez
/🇫🇷 Loeb
4. 🇪🇸 Xite Energy 🇮🇹 Molinaro
/🇬🇧 Bennett
5. 🇩🇪 Rosberg 🇸🇪 Ahlin-Kottulinsky
/🇸🇪 Kristoffersson
2. elődöntő
2. 🇺🇸 Andretti United 🇬🇧 Munnings
/🇸🇪 T.Hansen
3. 🇺🇸 Ganassi 🇺🇸 Price
/🇺🇸 Leduc
6. 🇪🇸 Acciona Sainz 🇪🇸 Sanz
/🇪🇸 Sainz
Flúgos Futam
7. 🇬🇧 JBXE 🇦🇺 Taylor
/🇸🇪 K.Hansen
8. 🇬🇧 McLaren 🇳🇿 Gilmour
/🇺🇸 Foust
9. 🇩🇪 Abt Cupra 🇩🇪 Kleinschmidt
/🇶🇦 Al-Attiyah
10. 🇬🇧 Veloce 🇪🇸 Gianpaoli Zonca
/🇿🇦 Woolridge

Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss