2024. április 19. 09:14

KezdőlapTEREPRALLYEXTREME ETamara Molinaro: Kispadról a volán mögé

Tamara Molinaro: Kispadról a volán mögé

-

A Desert X-Prix egyik meglepetésembere, Tamara Molinaro beszélt arról, milyen a bajnokság pilótájának lenni – és nem versenyezni.

Az olasz tavaly lett az Extreme E tartalékpilótája, miután Jutta Kleinschmidt az Abt Cupra csapatához csatlakozott. Másfél év után most először a Xite Energy legénységébe kapott behívót, miután Klara Andersson pozitív tesztje miatt el sem tudott utazni Szaúd-Arábiába.

„Vegyes érzésekkel kavarogtam bennem. fejtette ki Molinaro. – Az egyik részem körbe-körbe akart ugrálni a szobámban, a másik pedig szomorú volt Klara miatt. Régóta vártam arra, hogy az Extreme E-ben is esélyt kapjak. De tudtam, csak egy esélyem van bizonyítani és megmutatni, mit tudok, így nagy volt a nyomás.

De közben már gyűlt bennem egyfajta éhség, miközben néztem, hogy a többiek azt csinálják, amit szeretek. Szerencsére ez felülmúlt mindent, és stressz helyett inkább motivációt éreztem.

A lehető legelső alkalommal odamentem a csapathoz, hogy megkezdjem a közös munkát, és jó helyzetben legyünk ahhoz, hogy tökéletes hétvégénk legyen. Szerencsére nagyon hamar megtaláltuk a hangot Oliverrel [Bennett] és a többi keményen dolgozó sráccal.”

A kevés felkészülés ellenére Molinaro helyt állt, a kétszakaszos időmérőn negyedikek lettek, az elődöntőben pedig csak egy büntetés fosztotta meg őket a döntőbe jutástól.

„Nagyon nagy munka volt beállítani az autót a stílusunk szerint, aztán pedig az egészet a pályához igazítani. Szerintem jól megoldottuk, figyelembe véve, hogy először vezettem az Extreme E-ben versenyszerűen és nem volt sok tudásom az Odyssey 21-ről, vagy a lehetséges beállításokról.”

Desert X-Prix, 1. elődöntő, Extreme E, rallycafe.hu
Az elődöntő, ami a végállomást jelentette Molinarónak – Fotó: Alastair Staley/LAT Images/Extreme E

A Xite Energy így is legjobb hétvégéjét zárta, ebben pedig az Extreme E tartalékpilótájának is szerepe volt.

„Igyekeztem megszerezni a vezetést, az első elődöntőben sikerült Johan [Kristoffersson] mellé is beférkőznöm. De elfelejtettem, hogy Hyperdrive-ban vagyok, és hiába akartam a belső íven fordulni a következő kapunál, hogy leelőzzem, a rossz ívre kerültem, és el kellett vennem a gázról a lábam.

Bár nem sikerült a Xite Energy-t először a döntőbe juttatni, de Oliver hihetetlen munkát végzett, és büszke vagyok a hétvégénkre. Nagy önbizalmat adott ez nekem. Tudom, mire vagyok képes. De kellett egy tiszta hétvége ahhoz, hogy visszaadjak valamit azoknak, akik hisznek bennem, és eddig is támogattak.”


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Forrás:Extreme E

Friss