2024. április 26. 18:09

KezdőlapTEREPRALLYEXTREME ENico Rosberg újra versenyautóban

Nico Rosberg újra versenyautóban

-

A 2016-os világbajnok csapata, a Rosberg Xtreme Racing Odyssey 21-es autóját vezette a Nürburgring offroad parkjában.

Bár a visszavonulása után hangsúlyozta, nem fog visszatérni, azóta a Formula E-ben és az Extreme E-ben is szerepet vállalt. Előbbiben részvényes, másodikban pedig csapatfőnökként van jelen.

Az egy kilométeres körön annak apropóján vezetett, hogy éppen a csapata főhadiszállását látogatta meg a közelben.

„Egyszerűen fenomenális élmény volt” összegezte Rosberg röviden.

„Nem tudom elhinni, mennyi erő van ebben az autóban. Pályán kívül vezetni jó móka. Bár nem ültem a volánnál jó ideje, hamar elememben voltam. Az izommemóriám röftön visszajött, és élveztem az egészet.

Rallyban vezetni teljesen más tészta, mint a pályán, de legalább így most már jobban tisztelem Mikaelát [Ahlin-Kottulinsky] és Johant [Krsitoffersson].”

A csapat úgy tűnik, megállíthatatlan, a tavalyi bajnoki cím után ugyan lecserélték az egyik versenyzőjüket, de győzelemmel kezdték az idei szezont is. Érdekes módon Rosberg korábbi riválisai közül elég sokan vannak abban a mezőnyben is, elég Hamilton és Button csapatát felemlegetni, de például a McLaren is csatlakozott az új sorozathoz.

A következő forduló különleges lesz, hiszen kettős hétvége lesz majd július elején, Szardíniában. Az első fordulót ráadásul hétközben fogják tartani az Island (vagyis Sziget) X-Prix részeként.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Rosberg X Racing (@rosbergxracing)

Forrás:planetf1.com

Friss