2024. március 28. 10:16

KezdőlapTEREPRALLYEXTREME ESzaúdi szponzorral érkezik az a hidrogén az Extreme E-be

Szaúdi szponzorral érkezik az a hidrogén az Extreme E-be

-

Miután az Extreme E szezonnyitójának helyszíne is volt, a NEOM-nak elnevezett megaprojekt a McLaren csapatának névadó szponzora is lett. A leendő város energetikai osztálya, az ENOWA pedig az Extreme E hivatalos hidrogén partnerévé vált.

A sorozat februárban jelentette be, hogy 2024-től hidrogén meghajtású verziót indít Extreme H néven, ehhez nyújt majd segítséget ez az új szerződés.

„Az ENOWA-val kötött partnerség még egy lépéssel közelebb visz minket a célunkhoz, egy fenntarthatóbb jövőhöz. Ambiciózus munkát vállaltak, ami izgalmas dolgokkal kecsegtet.” jelentette ki Alejandro Agag, a sorozat alapítója.

NEOM Szaúd-Arábia egy megaprojektje, ami a kísérleti várostervezés mellett a várost tudományos célok szolgálatába állítanák. A zöld energia használata mellett a McLaren egyik kutatóbázisa is itt lesz, ami kizárólag az Extreme E csapatot fogja kiszolgálni.

„NEOM, ahogy mi is, feszegetik a fenntarthatóság határait és boldogan működünk együtt az ENOWA-val abban, hogy még jobban felhívjuk a figyelmet a klímakatasztrófára.

Ők azt tervezik, hogy úttörő szerepet játszanak majd a fenntartható energia, főként víz és hidrogén terén. Biztos vagyok benne, idővel ez is kulcsfontosságú lesz majd. A bajnokság is profitálni fog ebből, hiszen jobban a technológiára és az innovációra kerül a hangsúly.”


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss