2024. április 26. 01:33

KezdőlapTEREPRALLYEXTREME EElsőből utolsóból elsők: a Rosberg büntetése miatt a Ganassi győzött!

Elsőből utolsóból elsők: a Rosberg büntetése miatt a Ganassi győzött!

-

Az eddig rendkívül szerencsétlen Ganassi duó végre nemhogy egy hiba nélküli vasárnapot teljesített, hanem végül külső okok miatt a győzelmet is megszerezték.

Sara Price és Kyle Leduc a gyakorlásokon a leggyorsabb tempót diktálták, utána azonban egy időmérős szoftverhiba miatt utolsók lettek a kvalifikáción.

Ennek ellenére vigaszágon megszerezték az utolsó döntős helyet, és ott a kezdeti kavarodásból második helyen jöttek ki.

Már ez is nagy eredmény lett volna számukra, hiszen még nem álltak a dobogón. Azonban két órával a verseny leintése után megbüntették az előttük végző Rosberg alakulatot a futam eleji ütközésért.

Johan Kristoffersson, Rosberg Xtreme Racing, RXR, Carlos Sainz, Acciona Sainz, Extreme E
A baleset pillanata – Fotó: Andrew Ferraro/Extreme E

A Ganassi ezzel az Extreme negyedik csapata lettek, akik versenyt tudtak nyerni.

„Ha csak a számokat nézzük a szabadedzés első helyéről az időmérő utolsó helyére zuhantunk, majd vissza jöttünk elsőnek és futamgyőztesnek. Olyan volt, mint egy hullámvasút, nem is tudom szavakba önteni, mindenesetre ma elvégeztük, amiért jöttünk.” összegezte Kyle Leduc.

„Nagyon jó csapatunk van a GMC HUMMER EV-vel, mindenki nagyon keményen dolgozott. Készen állunk arra, hogy ezt a sikert a következő, hétvégi versenyen is kamatoztassuk.

A másik Ganassi pilóta, Sara Price így értékelt:

„Ma megtettük, amit kellett hogy továbbjussunk a Crazy Race-en (Flúgos Futam). Kiegyensúlíozottak voltunk, és aztán a döntőben is végig nyomtuk, ezzel megszereztük az első győzelmünket. Igazi csapatmunka volt, büszka vagyok mindenkire. Jól fejlődtünk ezen a héten, és már készen állok a hétvégi harmadik fordulóra.”

A Rosberg Xtreme Racing a félperces büntetés ellenére is dobogós maradt, és továbbra is vezetik a bajnokságot.

Forrás:Extreme E

Friss