2024. április 19. 23:54

KezdőlapTEREPRALLYEXTREME ENemes gesztussal békült ki Sainz és Al-Attiyah

Nemes gesztussal békült ki Sainz és Al-Attiyah

-

A Dakar Rally két veteránja akkor került összetűzésbe, amikor az első idei Extreme E versenyen egy futamba kerültek. Al-Attiyah rossz ívet választott, és ennek Sainz látta kárát.

Az arab versenyző lesodródott az egyik kanyarban, és kissé keresztben próbált visszatalálni a következő kapuhoz.

A két veterán összeütközött, és ennek következtével Sainz nagyot esett a szaúdi homokos felszínen. Sainz akkor értetlenségnek adott okot, hogyan lehet, hogy egy ilyen tapasztalt versenyző balesetet okoz.

Qatari kollégája azzal védte magát, versenyzői hiba történt, semmi több, a szándékosság pedig benne sem volt a pakliban.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Extreme E (@extremeelive)

Az Extreme E Gridplay elnevezésű szavazásán a csapatok pontokat kapnak, amit a döntő rajtpozíciójának kiválasztásához használhatnak fel. Ennek szemléltetésére általában – az adott szavazatnak megfelelő mennyiségű – homokot használnak, ami az adott csapat tárolójába kerül.

A döntőbe nem jutott csapatok pedig átadhatják bármelyik másik párosnak a szavazatokat. A sivatagi versenyen – bár nem Sainz mellett döntöttek – Al-Attiyah viccesen egy csipetnyit beleszórt a spanyolok tárolójába, de a mosoly még nem volt őszinte.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Extreme E (@extremeelive)

A nagy indulatoknak volt idejük lenyugodni, hiszen a rákövetkező verseny csak most, négy hónap múlva jött.

A hétközi versenyen Al-Attiyah szurkolói voltak többségben, ő kapta a legtöbb homokot, de mivel megbüntették, nem jutott a döntőbe. Gyakorlatilag bárkinek adta volna, biztos első helyet jelentett a közönségszavazáson.

Most egy tényleges gesztusként Sainzék voltak a kedvezettek, így övék lett a legjobb rajtpozíció. Mint később kiderült, ez okozta a vesztüket. Így a döntőben Sainz pont egyszerre érkezett a második kapuhoz Kristofferssonnal, aminek szintén baleset lett a vége.

Mégis, csatabárd talán végre el lett ásva köztük. Majd a következő verseny úgyis folytatódik a rivalizálás…

Sébastien Loeb, Carlos Sainz, Nasser Al-Attiyah, Extreme E
Fotó: Charly Lopez/LAT Images/Extreme E

Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss