2024. április 25. 16:12

KezdőlapTEREPRALLYEXTREME EA Rosberg másodjára is uralta az időmérőt

A Rosberg másodjára is uralta az időmérőt

-

A héten másodjára is a Rosberg Xtreme Racing autója zárta élen az első napot az Extreme E szardíniai fordulójában.

A McLaren és az Acciona Sainz autója a pár nappal ezelőtti nagy ütközések ellenére elkészült a következő megmérettetésre, bár nem volt probléma nélküli számukra az első menet.

Tanner Foust alól kicsúszott a biztonsági öv, amiért 100 eurós büntetést kaptak, míg Laia Sanz ütközés nélkül leszakított egy kisebb kasztnidarabot az autóról.

Ezenkívül Tamara Molinaro állította egy pillanatra orrára az autóját, de csak pár másodpercet veszített vele.

Az elsőként időt teljesítő Rosberg egység volt a leggyorsabb, de a rosszabb állapotú pályán a friss győztes Chip Ganassi alakulat meg tudta őket közelíteni.

Második nekifutásra öt jelenlegi vagy korábbi rallycross versenyző állt rajthoz, Scheider, Loeb, Kristoffersson és a Hansen testvérek személyében.

Az alternatív útvonalat választó Andretti United megpördült, így elállta a Xite Energy útját is. A másik „ágon” Rosberg, X44, JBXE sorrendben alakult ki a futam elejét alkotó autók sora.

A felvizezett talajon jobb lett a láthatóság, jobban lehetett látni az egymás mögött haladókat. Timmy Hansen azonban nem volt a „sor” része, ő a kitört hátsó kerekével küzdött a megpördülés után.

Bár Kristoffersson és Loeb egymás hegyén hátán érkeztek meg a cserére, Ahlin-Kottulinsky elhúzott Gutierreztől. Hátrébb az autót eddig alig vezető Hosas pördült meg, ezzel átengedve a futam harmadik helyét Tamara Molinarónak.

A másik futamban Sainz jött el legjobban az elején, Kyle Leduc azonban többször is mellé tudott kerülni. Ők ketten csaknem 10 másodpercre elnyúltak a Foust-Al-Attiyah kettőstől, amikor az amerikai elvétette az egyik kaput, és visszacsúszott a negyedik helyre.

Nem változott a sorrend, de az eredmény még nem végleges. Sainzékat azonban egy zászló megérintése, a McLarent és a Ganassit pedig a kiállásnál elkövetett vétségek miatt vizsgálták.

A holnapi felállás:

Holnapi futam Hely Csapat Pilóták
1. elődöntő
1.
🇩🇪 Rosberg
🇸🇪 Ahlin-Kottulinsky
🇸🇪 Kristoffersson
4.
🇪🇸 Acciona Sainz
🇪🇸 Sanz
🇪🇸 Sainz
5.
🇺🇸 Ganassi
🇺🇸 Price
🇺🇸 Leduc
2. elődöntő
2.
🇬🇧 X44
🇪🇸 Gutiérrez
🇫🇷 Loeb
3.
🇬🇧 McLaren
🇳🇿 Gilmour
🇺🇸 Foust
6.
🇩🇪 Abt Cupra
🇩🇪 Kleinschmidt
🇶🇦 Al-Attiyah
Flúgos Futam
7.
🇪🇸 Xite Energy
🇮🇹 Molinaro
🇩🇪 Scheider
8.
🇬🇧 JBXE
🇳🇴 Hosas
🇸🇪 K.Hansen
9.
🇺🇸 Andretti United
🇬🇧 Munnings
🇸🇪 T.Hansen
10.
🇬🇧 Veloce
🇪🇸 Gianpaoli Zonca
🇿🇦 Woolridge

Friss