2024. április 19. 09:01

KezdőlapUTÁNPÓTLÁSHideg Ádám WSK elődöntőt nyert és negyedik a bajnokságban

Hideg Ádám WSK elődöntőt nyert és negyedik a bajnokságban

-

Pályafutása legjobb eredményét érte el Hideg Ádám a WSK Super Master Series nyitófutamán Lonatóban. Az OK Junior kategória B elődöntőjét megnyerte, a hétvégén pedig összesen 31 pontot szerzett, amivel a bajnokság igen előkelő negyedik helyén áll.

Nem volt könnyű helyzetben Hideg Ádám idei első versenye előtt. A kollektív WSK teszten Adrián készült a szezonra, itt rendezték volna a Champions Cupot és Super Master Series első futamát is. A gokartját erre a pályára állították be. Ám közben Adriát technikai okok miatt bezárták és Lonatóba, a South Garda Kartingra vitték mindkét futamot. Ádám a Champions Cupon nem tudott résztvenni a középiskolai felvételije miatt, így a hétvégi verseny első szabadedzésein kellett elvégezni a beállítások nagy részét. 

Ennek ellenére a szabadedzéseken nagyon biztatóan kezdett. Az időmérőn azonban újabb nehézséggel kellett szembenéznie. Gokartja jobb hátuljának nekiütköztek és a spoilere ráhajlott a gumira. Ennek ellenére a 69 fős OKJ mezőnyben a 20. helyet szerezte meg. 

Fotó: Hideg Team

Az öt előfutamon javítani tudott és összesítettben a 14. helyre jött fel. Az egyik előfutam során ezúttal a gokartja bal hátulját találták el és ott hajlott rá a spoiler a gumira. 

„Mind a két gumi gyakorlatilag hőkezelést kapott a spoilertől – nevetett Hideg Krisztián, Ádám édesapja. – Miután a bal oldalát is eltalálták, legalább kiegyenlítődött. Így viszont az elődöntőre fel kellett rakni négy új gumit.“

Ez jó döntésnek bizonyult. A WSK-ban tíz gumival gazdálkodhat minden versenyző egy hétvégén, amiből négy újjal kell kezdeni az időmérőt, utána pedig a hat új gumi felhasználását a csapat döntheti el. 

Fotó: Hideg Team

Ádám az új gumin szárnyalt a B elődöntőben, a hetedik helyről indulva, hat pozíciót javított és nyert. Korábban is volt már sok jó eredménye, de ez az elődöntő győzelem messze a legnagyobb fegyvertény, amit a WSK-ban megvalósított. Nem utolsó sorban 30 bajnoki pont járt érte. 

A döntőben a 10. helyről indulhatott, amit az időmérő, az előfutamok és az elődöntő eredményeiből kalkuláltak. Ez a jobboldali sort jelentette, amely Lonatóban hátrányban van a pályán és a rajt után várhatóan több helyezést is bukhatnak a versenyzők.

„Rövidebb áttételt választottunk Ádámnak, hogy könnyebben tudjon előzni, a csapat mindent megtett érte, de most ez a döntés most nem jött be“ – mondta Hideg Krisztián. 

Ádám így a döntőben a 15. helyen végzett, amivel még egy pontot szerzett és így a WSK Super Master Series OKJ bajnokság igen előkelő negyedik helyén áll. 

„Jó hétvége volt – mondta Hideg Ádám inkább fáradtan, mint boldogan a verseny után. – Az elődöntő győzelme után sokan gratuláltak, de én akkor már azzal foglalkoztam, hogy a döntőben hogyan fogok versenyezni. 

Fotó: Hideg Team

Az most nem sikerült jól, de a tempóm megvolt egész hétvégén, ami nagyon biztató a következő versenyekre. A bajnokság negyedik helyéről eddig álmodni sem mertem, szerintem még nem is fogtam fel, hogy mi történt velem. Az biztos, hogy a következő futamokon mindent megteszek, hogy még több pontot szerezzek. 

Nagyon jó az összhang a csapattal, jó lendületben vagyok, a felvételin is túl vagyok, úgyhogy nagyon várom már a következő versenyt.“

Hideg Ádám, OKJ eredmények
WSK Super Master Series, 1. futam, Lonato (Olaszország), 2022. január 28–30.
Résztvevők: 69
Időmérő: 20.
AB előfutam: 7.
BE előfutam: 8.
BF előfutam: 5.
BC előfutam: 8.
BD előfutam: 11.
Előfutamok összesen: 14.
B elődöntő: 1.
Döntő: 15. 

WSK Super Master Series állása az első futam után
1. René Lammers 90 pont
2. Dimitry Matveev 45 pont
3. Oleksandr Bondarev 43 pont
4. Hideg Ádám 31 pont
5. Nathan Tye 28 pont
6. Kiril Kutskov 25 pont
7. Miguel Costa 22 pont
8. Andres Cardenas 21 pont
9. Tomass Stolcermanis 19 pont
10. Enea Frey 19 pont


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss