2024. április 26. 18:08

KezdőlapUTÁNPÓTLÁSA hétvégén rajtol a legrangosabb FIA gokart sorozat

A hétvégén rajtol a legrangosabb FIA gokart sorozat

-

A portugáliai Portimaóban veszi kezdetét a négy futamból álló gokart Európa-bajnokság. Mivel a világbajnokság az ősszel egyetlen futamból áll, az Eb tekinthető a legrangosabb FIA sorozatnak. A szezonnyitóra három magyar nevezett, de csak ketten tudnak rajthoz állni. 

A magyar sikerek után egyre többen tudják, hogy a gokartozás világában az olasz WSK a legrangosabb sorozat, de még ők is szünetet tartanak, hogy a mezőny az FIA Európa-bajnokságon mérkőzhessen meg. 

Az Eb-n nincs sem Micro, sem Mini kategória. A legfiatalabbak az OK Juniorban (OKJ) versenyezhetnek, az OK már elvileg felnőtt kategória, ahol 14 évestől idősebbek indulhatnak. 

Létezik még az Eb-n a KZ, a KZ2 és az Academy kategória, de ők külön verseny hétvégeken mérkőzhetnek meg. 

Portimao
Fotó: DPK Racing // Hideg Team

A hétvégén Portimaóban veszi kezdetét az Európa-bajnokság, amely előtt két hétig teszttilalom van a pályán. Tulajdonképpen ezért szervezik a Champions of the Future sorozatot, amelynek a versenyei két héttel az Eb-futamok előtt, ugyanazon a helyszínen zajlanak. 

Két hete láthattuk Hideg Ádámot és Molnár Martint az OKJ kategóriában, illetve Krózser Menyhértet OK-ban Portugáliában versenyezni. Mind a hárman neveztek az Eb-re is, ám Menya influenzás lett, így ki kell hagynia a szezonnyitót. 

Pedig nagyon sok munkát tett a Champions of the Future és az Eb-futamain használ MG gumik kitapasztalásába, ami most kifizetődhetne neki. Ezúton is gyógyulást kívánunk!

Fotó: MHH Kart Team

Hideg Ádám és Molnár Martin azonban ott lesznek a mezőnyben. Mind a két fiatal magyar az élmezőnybe tartozik, úgyhogy komoly eredményeket várhatunk tőlük. 

A verseny után gyorsan fognak pakolni a csapatok, mert a következő hétvégén már a spanyolországi Zuerában rendezik a Champions of the Future következő futamát, majd rá két héttel, április 28–május 1-je között az OKJ és OK mezőny második Eb-futamát. 

Mindkét gokart bajnokság harmadik és negyedik fordulója a svéd Kristianstadban és az olasz Franciacortán lesz június és július elején. 

Friss