2024. április 27. 05:51

KezdőlapUTÁNPÓTLÁSKategóriát vált két magyar gokartos tehetség, gyári csapatoknál folytatják

Kategóriát vált két magyar gokartos tehetség, gyári csapatoknál folytatják

-

A csúcskategóriás gokart-bajnokságokban remek eredményeket elérő gokartosaink géposztályt váltanak: Hideg Ádám és Molnár Martin is az OK-mezőnyben bizonyíthat, gyári csapatok színeiben.  

Továbbra is a gokartozás nemzetközi élvonalában képviseli Magyarországot a HUMDA Academy támogatásával versenyző Hideg Ádám és Molnár Martin. A két pilóta az OK Junior kategória után a felnőttek mezőnyében, az OK-ban bizonyíthat. Hideg és Molnár is marad jelenlegi csapatánál, a Sodikartnál, illetve az Energy Corse színeiben.

Fotó: Hideg Team

Hideg szerződéshosszabbítását a Sodikart létrehozásának negyvenedik évfordulója alkalmából rendezett gálán jelentették be. A magyar versenyző csapattársa, Nathan Tye oldalán jövőre is indul az összes jelentős versenyen, így az FIA világ- és Európa-bajnokságon, a Champions of the Future-ön, valamint a WSK különböző sorozataiban, OK kategóriában. A Sodikart összesen négy gyári pilótát szerződtetett, ketten a váltós KZ-ban képviselik a márkát.

A gála rangját emelte, hogy élőben jelentkezett be a Sodikart két korábbi kiválósága, Pierre Gasly, a Forma–1-es Alpha Tauri versenyzője, valamint Jean-Éric Vergne, aki szintén megjárta a Forma–1-et, majd a Formula–E-ben kétszer is bajnokságot nyert.

Hideg
Fotó: Hideg Team

„Hatalmas megtiszteltetés számomra, hogy második évben is a Sodikart gyári versenyzője lehetek. Idén, Nathan Tye-jal ketten indultunk az OK Junior kategóriában és jövőre is együtt szereplünk az OK-ban” – mondta Hideg Ádám.

Molnár Martin már a hétvégén OK-ban versenyez

Hideg Ádám mellett és az olasz Energy Corse színeiben, szintén gyári pilótaként versenyző Molnár Martin is kategóriát vált, már a hétvégén kezdődő WSK Final Cup során az OK-mezőnyben szerepel. Az OK Junior kategóriában remek szezont zárt, a Champions of the Future Euro Series franciacortai fordulóján 3. helyezett lett, a Trofeo delle Industrie-versenyen 2. helyezést ért el, és a világbajnokságon is végig az élmezőnyben ment. Előfutamot nyert és a szuper előfutamon második lett, majd a döntőben a negyedik helyről rajtolva akár dobogón is végezhetett volna, de rosszul jött ki a rajt utáni helyezkedésből, és végül a nyolcadik helyen intették le.

„Az Energy Corse csapattal és Mick Panigada csapatvezetővel emlékezetes szezonon vagyunk túl az OK Juniorban, számos kiváló eredményt értünk el. Rengeteget fejlődtem, és tudom, hogy az OK kategóriában is hasonlóan jó eredményeket érhetünk el együtt” – mondta Molnár Martin.

Friss