2024. április 27. 00:08

KezdőlapUTÁNPÓTLÁSNagyot küzdött a vizes pályán száraz gumival versenyező Vida Benedek, dobogó lett...

Nagyot küzdött a vizes pályán száraz gumival versenyező Vida Benedek, dobogó lett a jutalma

-

Vida Benedek a CEE Rotax Max Challenge második fordulójában versenyzett Húsvétkor. Az biztos, hogy a dobogón zárt, de egyelőre nem tudni, hogy melyik fokán.

Az ausztriai Bruckban található Speewdworld versenypályán, Húsvét hétvégéjén rendezték meg a nemzetközi CEE Rotax Max Challenge II. fordulóját. A DD2-es váltós kategória ezúttal is népes mezőnyt vonultatott fel, ami 27 versenyzőt jelent. Köztük volt a Kancsár Racingnél versenyző Vida Benedek, aki a bajnoki pontverseny éléről várta a folytatást. A fiatal versenyző kaotikus hétvégét zárt jó eredménnyel. Az alábbiakban az ő beszámolóját olvasghatja.

„Minden szempontból őrült hétvégén vagyok túl, de így is dobogón zártam vége, ami még nem a hivatalos végeredmény, ugyanis óvták a második helyezettet. Extrém időjárás fogadott minket a pályán, szombat éjjel még havazott is, de végig hideg volt és sokat esett. Így csak az utolsó pillanatokban dőlt el, hogy vizes vagy száraz beállításokkal megyünk. Az edzéseken a tempónk szárazon és vízen egyaránt jó volt.”

Magyar győzelemmel rajtolt a CEE Rotax Max Challenge idei szezonja

„Az időmérőn a 7. helyre volt elég a gyorsköröm, ami bevallom, lehetett volna jobb is. A harmadik-negyedik körömben terveztem futni a legjobb időmet, de hamar utolértem az előttem levőket. Mivel ők számomra kissé érthetetlen módon egymással csatáztak, nem maradt több lehetőségem tiszta kört futni.”

„Az elődöntő jól sikerült, feljöttem a 4. helyre, majd a döntőben is ebben a pozícióban végeztem, itt azonban nem volt olyan jó a tempóm. Ezt részben magamnak, részben a túl nagy hátsó tapadásnak köszönhettem.”

„A szuperdöntő aztán valódi káoszfutamot produkált. Egyrészt az időjárás a bolondját járatta velünk, így sokat vacilláltunk, hogy a vizes vagy a száraz lesz a jó beállítás. A verseny még vizes pályán indult, de mi a száraz beállítás mellett döntöttünk, míg az élmezőnyben többen vizes gumit tettek fel. Kockázatos volt a slick gumit választani, hiszen nedves pályán úgy csúszik, mintha jégen mennénk! Viszont, ha elkezd száradni, sokkal gyorsabb.”

„A rajtnál veszítettem is néhány pozíciót, ami várható volt, majd a sikánban kaptam egy hatalmas ütést hátulról. Úgy beletoltak a csapattársam gokartjának hátuljába, hogy felugrattam rá, és mindketten kicsúsztunk, ráadásul összeakadtak a gokartjaink, alig tudtuk szétszedni őket. Mire visszaültünk a gokartba, a mezőny fél kör előnyel járt előttünk 25 versenyzővel!”

Magyar siker született a pályán, ahol Senna, Schumacher és Hamilton is versenyzett

„Ekkor, ahogy mondani szokás, lecsúszott a redőny, valamint a slick gumik is elkezdtek működni, így sikerült visszazárkóznom a hetedik helyre. Ez azt jelentette, hogy a harmadik helyen végeztem az összetettben, a dobogóra azonban nem állhattam fel, mert megóvták a második helyezett versenyző eredményét, ezért elmaradt a díjkiosztó” – értékelt Beni, aki úgy érzi, több is lehetett volna ebben a hétvégében, különösen a szuperdöntőben, ahol hatalmas volt a sebességkülönbség az ellenfelekhez képest.

„Köszönöm szépen Kancsár Ferencnek és a Kancsár Racing-nek ezt az extrém hétvégét, illetve édesapámnak, aki hiba nélkül szerelt. Nagy köszönet a LiMa Racingnek és a Bar Rasputinnak is, hogy részt vehetek a versenyeken!”

A végeredmény cikkünk megjelenésekor sem volt még hivatalos, így csak azt lehet kijelenteni, hogy Vida Benedek biztosan dobogós, de hogy annak második vagy harmadik fokán végzett, még nem tudni.

Friss