2024. március 28. 19:33

KezdőlapUTÁNPÓTLÁSBejutott a döntőbe, majd egy defekt miatt korán lett vége Molnár Martin...

Bejutott a döntőbe, majd egy defekt miatt korán lett vége Molnár Martin idei második Eb-futamának

-

Akárcsak az első fordulóban, Valenciában, Molnár Martin az FIA gokart Európa-bajnokság második, trineci állomásán is bejutott a döntőbe, de befejezni már nem tudta azt, mert leengedett az egyik kereke.

Az elmúlt hétvégén a csehországi Trinecben található International Steel Ringen, az FIA gokart Európa-bajnokság idei második fordulóján versenyzett Molnár Martin. Az Energy Corse OK-kategóriában induló magyar gokartosa az előfutamok során háromszor is a legjobb tízben végzett, egyszer hetedik, kétszer pedig hatodik lett. Az elődöntőben ezután technikai problémák miatt nem volt meg a tempója, ám a Valenciában rendezett idei első Eb-fordulóhoz hasonlóan most is bejutott a döntőbe, ahol viszont nem ért célba, mert rögtön a rajt után leengedett az egyik gumija.

„A hétvége kezdetén jónak tűnt a tempóm, az időmérőn használt gumikkal azonban már nem volt tökéletes – kezdte értékelését a Hungarian Motorsport Academy által támogatott versenyző. – Az első előfutam ezután még kihívásokkal teli volt, a másodikon azonban már sikerült pozíciókat javítanom. Szombaton további előfutamok vártak ránk, és jó napot zártunk. Kezdetben akadt egy kis technikai problémám, de aztán a csapattal sokat dolgoztunk, és valamelyest javult a tempóm. Elégedett vagyok a két utolsó előfutamban elért 6. helyezéssel, különösen úgy, hogy az utolsóban másokkal ellentétben használt gumikon mentem.”

„A vasárnapi elődöntőt az A-csoportból várhattam, de sajnos a műszaki problémáim ismét visszatértek, így nem volt meg a tempóm. Ezután bíztam benne, hogy a döntőben javíthatunk, de már rögtön a rajt után a lapos jobb hátsó gumi miatt megúszott alattam a gokart. Ezt még megfogtam, de 100 méterrel később történt előttem egy ütközés, amit a füvön kellett kikerülöm, majd nem sokkal később a teljesen leengedett gumim miatt nem volt értelme tovább erőltetnem, így ez a finálé számomra csupán 5 körig tartott. Előfordul az ilyesmi, ez most így alakult, megyünk tovább. Köszönöm a munkát a csapatomnak, a coach-omnak, Antonio Gallucciónak és a szerelőmnek, Andrea Terronnak, a motort a Machach Motorsnak és a támogatást a Hungarian Motorsport Academy-nek!”

Martin számára most rövidebb szünet következik, hiszen a hétvégén nem lesz verseny, de jövő héten már igen. Az Energy Corse gokartosa akkor a Champions of the Future Euro Series idei harmadik fordulóján áll rajthoz a dániai Rodby-ban június 1. és 3. között.

Molnár Martin, OK-eredmények

Résztvevők: 80
Időmérő csoport: 9.
Időmérő összesített: 26.
A-B előfutam: 12.
B-D előfutam: 7.
B-F előfutam: 18.
B-E előfutam: 6.
B-C előfutam: 6.
Előfutamok összesített: 25.
Elődöntő: 15.
Döntő előtti összesített: 24.
Döntő:


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss