2023. június 06. 14:40
KezdőlapUTÁNPÓTLÁSMolnár Martin a top 10-ben tért vissza, Gender Tamás Junior debütált új...

Molnár Martin a top 10-ben tért vissza, Gender Tamás Junior debütált új csapatában

-

Egy hónapos szünet után versenyzett ismét Molnár Martin és Gender Tamás Junior, hogy részt vegyen a WSK Super Master Series idei negyedik, egyben utolsó fordulóján. Martin az OK-kategóriában az összes előfutamot és az elődöntőt is a legjobb tízben zárta, a döntőben azonban nem volt meg a tempója, míg Gender Tamás Junior, az OKJ-mezőnyben új csapatával első versenyhétvégéjét teljesítette.

A valenciai Európa-bajnoki forduló után ismét Olaszországban, méghozzá Cremonában versenyzett Molnár Martin, egy olyan pályán, amelyen korábban még nem állt rajthoz. Az Energy Corse 14 esztendős versenyzője ennek ellenére rögtön jó tempót mutatott, és pénteken két top 10-es helyezéssel kezdte a hétvégét: az első előfutamon a 9., a másodikon a 8. helyen intették le.

A HUMDA által támogatott sportoló szombaton is tartani tudta a jó formáját, amiben a változó időjárás sem zavarta meg. A harmadik előfutamon a 10. pozícióban ért célba, a másodikon pedig egy ideig dobogós helyen haladt, majd egy apróbb megingás után negyedik lett.

A vasárnapi elődöntőben nagy felzárkózást bemutatva sikerült tartania a jó sorozatát, a döntőben azonban a hétvége során először nem volt meg a tempója ahhoz, hogy a legjobb tízbe kerülésért csatázzon.

Molnár Martin, Cremona
Fotó: MOTAM

„Az elődöntő jól alakult, noha két balesetből sem sikerült a legjobban kikeverednem, ami miatt visszaestem a 17. helyre, de utána visszakapaszkodtam és 9. lettem. Az elődöntővel ellentétben a döntőben viszont már nem volt meg a tempóm, aminek az okát majd ki kell elemeznünk. A rajt ott is kissé kaotikusra sikerült, majd nagy csatákban is részt vettem, de a tempó hiányzott.”

„Noha a döntő nem alakult jól, a hétvége addigi része igen, úgyhogy ebből tudunk építkezni és várni a következő versenyhétvégét Trinecben. Ezúton is köszönöm a munkát az Energy Corse-nak, a remekül felkészített motort a Machac Motorsnak, valamint a támogatást a csapatomnak, partnereimnek, a családomnak, a MOTAM-nak, a HUMDA Academy-nek, a coach-omnak, Antonio Gallucciónak és a szerelőmnek, Andrea Terronnak.”

Martin ezzel 93 versenyzőből a 23. helyen zárta a négyfordulós WSK Super Master Series 2023-as kiírását, május 4-től 6-ig pedig már Csehországban, a Champions of the Future Euro Series idei második fordulójában versenyez.

Molnár Martin, OK-eredmények

Résztvevők: 54
Időmérő csoport: 10.
Időmérő összesített: 19.
B-D előfutam: 9.
C-D előfutam: 8.
D-E előfutam: 10.
A-D előfutam: 4.
Előfutamok összesített: 16.
Elődöntő: 9.
Döntő előtti összesített: 17.
Döntő: 28.

Gender Tamás Junior majdnem bejutott a döntőbe

A WSK Super Master Series idei negyedik, egyben utolsó fordulóján mutatkozott be új csapatában Gender Tamás Junior. A mostantól az Energy Corse színeiben versenyző gokartos egy teszten már részt vett az alakulattal, de versenykörülmények között a mostani, cremonai volt a két fél első közös szereplése.

A csapatba gyorsan beilleszkedő Tamás Junior a 81 versenyzőt felvonultató OKJ-kategóriában vágott neki a hétvége küzdelmeinek. Az időmérőn csoportjában a 24. helyen zárt, majd az első két pénteki előfutamot a 27., valamint a 21. pozícióban fejezte be, és innen várta a folytatást.

Gender Tamás Junior, Cremona
Fotó: MOTAM

„Szombaton már esős napunk volt, úgyhogy az időjárás nem kedvezett nekünk. Az aznapi első, összességében harmadik előfutamban nem sikerült jól a rajtom, majd balesetbe keveredtem. Próbáltam elkerülni a kontaktot, de nem tudtam, így elhajlott a spoilerem tartója” – összegezte a második nap történéseit a HUMDA által támogatott sportoló.

„Ami a vasárnapot napot illeti, az már jobban alakult: az elődöntőben tíz helyet javítottam, noha ezúttal is balesetbe keveredtem, ami miatt beesett a lökhárítóm. Így hiába harcoltam ki a döntőbe jutást, a büntetés miatt nem vehettem részt a fináléban.”

„Összességében élvezetes volt az első versenyhétvége az új csapatommal, értékes tapasztalatokat szereztem, és motiváltan várom a következő versenyt, amit már ezen a héten megrendeznek a Trinecben. Köszönöm a coach-om, Antonio Galluccio és az Energy Corse munkáját, valamint mindenkinek a szurkolást!”

Gender Tamás Junior tehát Csehországban folytatja az idei szezonját, ahol május 4. és 6. között a Champions of the Future Euro Series idei második fordulójában áll rajthoz.

Gender Tamás Junior, OKJ-eredmények

Résztvevők: 81
Időmérő csoport: 24.
Időmérő összesített: 70.
C-D előfutam: 27.
D-F előfutam: 21.
A-D előfutam: 16.
D-E előfutam: 23.
B-D előfutam: 19.
Előfutamok összesített: 72.
Elődöntő: 26.
Döntő előtti összesített: 71.
Döntő:

Friss