2024. április 19. 15:49

KezdőlapWRCMeeke és Østberg is indul a Katar Rallyn

Meeke és Østberg is indul a Katar Rallyn

-

Kris Meeke és Mads Østberg is ott lesz a Közel-Kelet rallybajnokság idei második versenyén, a februári Katar Rallyn Skoda Fabia Rally2-vel. A MERC idei második futamán így komoly riválisokat kap Nasser Al-Attiyah, aki 15 perc előnnyel nyerte a szezonnyitó Omán Rallyt.

Kris Meeke 2019 végén került ki a Toyota Gazoo Racing gyári csapatából, azóta pedig nem igazán versenyzett. A február 11-12. közötti Katar Rallyn azonban újra visszatér a egy Skoda Fabia Rally2-vel, navigátora pedig Chris Patterson lesz.

Mads Østberg a nyíregyházi Rally Hungaryn indult utoljára versenyen, azóta navigátora Torstein Eriksen Andreas Mikkelsen versenyzőtársa lett, így a 2020-as WRC2-es világbajnok Ilka Minor navigálásával áll rajthoz Katarban, ugyancsak egy Skodával.

Érdekesség, hogy Meeke és Østberg 2014-ben és 2015-ben a Citroën Racing versenyzőiként csapattársak voltak a vb-n.

A Katar Rally legnagyobb esélyese a hazai versenyén induló Nasser Al-Attiyah, azonban az észak-ír és norvég versenyző indulásával két komoly riválist kapott.

Kris Meeke tavaly is indult már Katarban, és a Škoda hűtőproblémái miatt az élről állt ki. Mads Østberg azonban most fog először indulni a Közel-Kelet rallybajnokság idei második versenyének helyszínén, a régióban utoljára 2011-ben állt rajthoz, az akkori Jordán Rally vb-futamon.

Mads Østberg 2018 óta Citroën WRC-vel és Rally2-es autóval versenyzett, így némi meglepetés, hogy Katarban Skodával áll rajthoz. A norvég versenyző tavaly a magyar bajnokság harmadik, és a WRC2 második helyén zárta a szezont.


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss