2024. április 20. 09:09

KezdőlapWRCØstberg: Az idei program még nem dőlt el

Østberg: Az idei program még nem dőlt el

-

Mads Østberg és Kris Meeke jövő héten rajthoz áll a Katar Rallyn egy-egy Skodával, azonban a norvég versenyző állítja, ez nincs hatással a Citroënnel fennálló kapcsolatára.

Ahogy azt már megírtuk, Mads Østberg és Kris Meeke is Škoda Fabia Rally2-vel indulnak a Katar Rallyn miután meghívást kaptak a Katari Motorsport Szövetségtől (QMMF).

Mads Østberg először fog a cseh márkával versenyezni, miután az elmúlt évtizedben Citroënnel és Forddal állt rajthoz, ráadásul 2018 óta a francia gyártót képviseli.

Joggal vetődik fel a kérdés, hogy a mostani Skodával indulás hatással van-e a norvég versenyző citroënes kapcsolatára.

„A Katar Rally nem szerepelt a naptáramban, azonban meghívást kaptam, aminek eleget is teszek – mondta Mads Østberg a Dirtfishnek. – Amikor megkerestek, azonnal tudtam, hogy el kell fogadnom a meghívást, mert tetszett a kihívás és jó lesz Kris Meeke-kel egy csapatban lenni.

Az idei programommal kapcsolatban még nincs semmi véglegesítve, de az ajtók sincsenek bezárva. Szóval a Citroënnel való kapcsolatomat ez a lehetőség nem befolyásolja. A felkérés Katartól érkezett és nem a Skodától, csak annyi, hogy egy Skodával. Jelenleg nyitott vagyok minden lehetőségre, de régóta jó a kapcsolatom a Citroënnel. Örülnék, ha ez folytatódna, de még nem került semmi véglegesítésre, így nyitott vagyok mindenre.”

Østberg szeretne idén is a WRC2-ben versenyezni.

„Jó lenne idén is indulni néhány WRC2-es versenyen, mert szeretnék újra vb címért harcolni, de meglátjuk, hogy mire lesz lehetőség. Hamarosan már el kell döntenem, hogy mit szeretnék, de ehhez minden lehetőséget világosan kell látnom.

Igyekszem minél tovább várni és minél több lehetőséget megvizsgálni. Jelenleg a WRC2-ben is sok az egykori WRC pilóta. Nyilván szeretnék visszatérni a csúcskategóriába, de ez nagyon nehéz. Még mindig versenyképesnek érzem magam, úgy gondolom, hogy legyőzhetem Andreas Mikkelsent és mindenki mást. Ha pedig egyszer már nem így fogom érezni, akkor más dolog felé veszem az irányt.”

Mads Østberg 2020-ban WRC2 világbajnok lett, majd tavaly a sorozat második helyén zárt Andreas Mikkelsen mögött. A norvég versenyző azonban rajthoz állt a Magyar Rallybajnokságban is, ahol Hadik András és Csomós Miklós mögött a harmadik helyet szerezte meg.


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Forrás:dirtfish.com

Friss