2024. március 29. 02:43

KezdőlapWRCBertelli mégsem indul Svédországban 

Bertelli mégsem indul Svédországban 

-

Lorenzo Bertelli kihagyni kényszerül a Svéd Rallyt, melyen először vezette volna az M-Sport Ford Puma Rally1-es autóját. 

Lorenzo Bertelli lett volna az első privát induló Rally1-es autóval, amikor a Svéd Rallyn versenyzett volna, azonban az olasz versenyző mégsem tud rajthoz állni a WRC idei második versenyén. 

Az ok: a Milánói Divathét. 

Lorenzo Bertelli édesanyja ugyanis, Miuccia Prada, a Prada divatház pedig a divathét helyszíne. 

A svéd versenyt így lemondani kényszerült Lorenzo Bertelli, azonban bízhatunk benne, hogy hamarosan másik versenyre nevez be. 

Az M-Sport így három Pumát állít rajthoz Svédországban, Craig Breen, Gus Greensmith és Adrien Fourmaux vezethet egy-egy Rally1-es autót. 

 

Lorenzo Bertelli korábban hatszor indult a Svéd Rallyn, 2013-ban egy N-csoportos Subaruval, egy évvel később egy Ford Fiesta R5-tel, majd 2015 és 2017 között már egy Ford Fiesta RS WRC-t vezethetett. 2019-ben pedig egy 2017-es fejlesztésű Ford WRC-t is kipróbálhatott. 

A 34 éves olasz versenyző 2011-ben indult először WRC futamon, és eddig 62 versenyen állt rajthoz. Legjobb eredményét a 2016-os Mexikó Rallyn érte el, ahol nyolcadik helyen ért célba. A 2014-es Szardínia Rallyn kilencedik, a 2015-ös Finn Rallyn és Wales Rallyn pedig a 10. Helyen ért célba. 2016-ban az Ausztrál Rallyn ugyancsak a tizedik helyen zárt. 

Bertelli eddig kilenc pontot gyűjtött karrierje során a WRC-ben. 

 


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Forrás:dirtfish.com

Friss