2024. április 20. 10:19

KezdőlapERCHavon tesztelik az új Skoda Rally2-t – Videó

Havon tesztelik az új Skoda Rally2-t – Videó

-

A Skoda murva és aszfalt után havon tesztelte a legújabb Rally2-es autóját, mely jövő nyáron lesz elérhető a versenyzőknek. 

A Skoda a finn Rovaniemi környékén nagy hóban és hidegben, szöges gumikon tesztelte a Rally2 evo utódját, mely 2023 nyarán lesz elérhető az érdeklődő versenyzők számára. 

A teszt a WRC2 és ERC tavalyi bajnoka, Andreas Mikkelsen, a finn bajnok Emil Lindholm, és az ötszörös WRC futamgyőztes Kris Meeke vezetésével zajlott. 

“Aszfalton és murván már nagyon jó érzéseim voltak az autóval – mondta Andreas Mikkelsen. – Most ugyanezt mondhatom el havon is. Nagyon-nagyon jól éreztem magam az autóban. Versenyző szempontjából nincs nagy különbség a hó és a murva között, de az autónak alkalmazkodnia kell mindkettőhöz. Úgy gondolom, hogy a fejlesztés jó irányba halad és elégedett vagyok az autó előre haladásával.” 

“Az egész teszt gördülékenyen zajlott, nem volt komolyabb kalandunk – mondta Kris Meeke. – A mérnökök különböző elemeket próbáltak ki az autón, és azt hiszem, sikerült mindent letesztelni. Nagyon élveztem az autó vezetését.” 

Amíg Andreas Mikkelsen és Emil Lindholm nagyon otthonosan mozog havas utakon, és számtalan versenyt nyertek már ezen a felületen, addig Kris Meeke inkább aszfalton és murván van otthon. 

A Skoda Fabia R5 2015-ben jelent meg és eddigi 3330 versenyéből 1331 alkalommal az első helyen haladt át, addig a 2019-ben megjelent Fabia Rally2 evo 720 eddigi versenyéből 270 versenyt nyert meg. 


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss