2024. április 20. 13:38

KezdőlapWRCAz M-Sport ennyi Pumát indítana minden versenyen 

Az M-Sport ennyi Pumát indítana minden versenyen 

-

Az M-Sport csapatvezetője, Richard Millener elárulta, minden versenyen szeretnének négy Ford Puma Rally1-es autót indítani a 2022-es Rally Világbajnokságon. 

Az M-Sport a Monte-Carlo Rallyn négy autót indított Sébastien Loeb, Craig Breen, Adrien Fourmaux és Gus Greensmith irányításával. 

A Svéd Rallyn ugyancsak ez volt a terv, azonban az Olasz Divathét miatt végül kénytelen volt visszalépni Lorenzo Bertelli, aki az első privát versenyző lehetett volna, aki Rally1-es autót vezet. 

Az M-Sport célja, hogy az év további versenyein is négy autót futtathassanak. 

“Szomorúak vagyunk Lorenzo Bertelli miatt, de bízunk benne, hogy máshol még lesz lehetősége indulni – mondta Richard Millener csapatvezető a WRC hivatalos oldalának. – A tervünk az, hogy a lehető legtöbb autót indítsuk az idei WRC szezon során. 75% az esély, hogy minden futamon négy Ford Puma legyen a mezőnyben Svédország után. Folyamatosan tárgyalunk privát versenyzőkkel, akiknek a képzeletét megragadták ezek az autók és szeretnének a WRC legmagasabb szintjén versenyezni.” 

Az M-Sport csapatában Craig Breen, Gus Greensmith és Adrien Fourmaux teljes szezont mehet 2022-ben, míg Sébastien Loeb még 3-4 versenyen indulhat, Pierre-Louis Loubet hét alkalommal, míg Jourdan Serderidis kétszer vezetheti a vb-n a hibrid Rally1-es autót. 

Loubet Horvátországban kezdheti a szezont, míg Serderidis Kenyában és az Akropolisz Rallyn tervezi az indulást. 

A Toyota egyelőre ugyancsak négy autót tervez versenyeztetni, míg a Hyundai három Rally1-es autóval képviselteti magát. 


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Forrás:wrc.com

Friss