2024. március 29. 07:04

KezdőlapWRCLatvala Spanyolországban fog versenyezni 

Latvala Spanyolországban fog versenyezni 

-

Jari-Matti Latvala annak ellenére, hogy második éve látja el a Toyota Gazoo Racing csapatmenedzseri teendőit, nem hagyott fel az aktív versenyzéssel és legközelebb Spanyolországban fog indulni egy Celicával. 

Jari-Matti Latvala 2021 óta látja el a Toyota Gazoo Racing csapat csapatmenezseri teendőit, azonban ennek ellenére is marad ideje néha versenyen indulni. Tavaly négy finn rallyn indult Juho Hanninen navigálásával egy Toyota Celica GT-4-gyel, majd idén az Artic Rallyn bár motorhiba miatt ki kellett állnia, a TGS Rallin már nyerni tudott. 

Latvala legközelebb májusban ismét versenyen indul, mégpedig Spanyolországban. 

“Májusban szeretnék indulni a spanyol Hoznayo Rally festival rendezvényen – árulta el Latvala a Rallit.fi oldalnak. – Ez egy Rally Legend stílusú verseny, és megígértem a szervezőknek, hogy ott leszek. Sajnos a finn Historic Rally Trophy versenyein nem sok esély van idén az indulásomra, mert töröltek a sorozatból versenyt, és időm sem sok van. Kenya előtt egy héttel azonban lesz az Ostrobothnia Rally, melyen elképzelhető, hogy indulunk Finnországban Juho Hanninennel.” 

A Toyota csapatmenedzserének édesapja, Jari Latvala korábban szintén egy Toyotával versenyzett a Historic Rally Európa-bajnokságon, de 2020-től kezdve csak finn historic versenyen áll rajthoz. 

A 65 éves finn versenyző kétszer indult a pécsi Mecsek Rallyn is, azonban sem 2018-ban, sem pedig egy évvel később nem tudott célba érni a magyar versenyen. 


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss