2024. április 26. 08:20

KezdőlapWRCMeeke visszatérhet a vb-re

Meeke visszatérhet a vb-re

-

Kris Meeke egyike volt azon versenyzőknek, akik részt vettek az új Skoda Fabia RS Rally2 tesztelésében, és ezzel az autóval akár a WRC mezőnyébe is visszatérhet az észak-ír pilóta. 

Kris Meeke akár már idén visszatérhet a WRC mezőnyébe, az új Skoda Fabia RS Rally2-vel, melynek tesztelésében ő is segített. 

A Skoda Motorsport vezetője, Michal Hrabanek elárulta, hogy szeretné az észak-ír versenyzőt az autóban látni a Vb-n, erre pedig Meeke is hajlik. 

“Volt egy rövid megbeszélésem a csapattal, hogy az autó első versenyén én is ott lehetnék, de egyelőre nem állapodtunk meg semmiben – mondta a 43 éves Meeke a Dirtfishnek. – 2020 óta nem indultam európai versenyen, de továbbra sem zárom ezt ki. 3 vagy 4 ezer kilométert teszteltem az új Skodával, és kíváncsi lennék, hogy mire képes egy versenyen. Továbbra is bizsergek a versenyzésre gondolva, így majd elválik, hogy mi történik.” 

Meeke a WRC2-ben ráadásul olyan egykori WRC pilóták ellen mérhetné össze mostani tudását, mint Andreas Mikkelsen, aki szintén tesztelte az új autót, vagy éppen Hayden Paddon. 

“A vb bármely kategóriájában világbajnoki szinten kell versenyezni, ha sikert szeretnél elérni, és pont ezt tett Andreas Mikkelsen és korábban Mads Ostberg is. Ugyanakkor, ha egy Rally4-es autóval indulnék, ott is hasonló szintet kellene elérni, ami nagyon jó. Lehet, hogy a Skoda visszacsábít a vb-re, mert egy teszten mindig a saját idődet tudod nézni, de jó lenne másik versenyző eredményével is összemérni.” 

Forrás:dirtfish.com

Friss