2024. március 29. 11:04

KezdőlapRXLoubet szakágat vált? Rallycross autót fog tesztelni 

Loubet szakágat vált? Rallycross autót fog tesztelni 

-

Az M-Sport francia versenyzője, Pierre-Louis Loubet jövő héten egy RX1-es rallycross autót, a DA Racing Peugeot 208-as autóját fogja tesztelni a francia Lohéac-i pályán. 

Pierre-Louis Loubet idén elsősorban az M-Sport csapatában a Rally Világbajnokságon versenyez, és Szardínián a negyedik helyen zárt, jövő héten belekostól a rallycrossba is és a Lohéac-i pályán egy Peugeot 208 WRX autót próbál ki. 

Loubet januárban Romain Grosjeant váltotta a Tropheé Andros sorozatban a DA Racing csapatában. 

A francia versenyzőjövő héten pedig a csapat RX1-es autóját vezetheti, a teszten pedig csatlakozik Oliver Solberg is a DA Racinghez. 

“Nincs még nagy tapasztalatom a rallycross terén, de tudom, hogy nagyon akciódús futamokból áll, ahol a WRC autók szellemében készült, kétliteres turbós és 600 lóerős autókkal versenyeznek – mondta Loubet a Dirtfishnek. – Az RX1 egy fantasztikus kategória tele látványos autóval. A vb 2014-es létrehozása nagy lökést adott a rallycrossnak, és igen jónak gondolom a versenyeket.” 

Korábban más rally világbajnokságon szerepelt versenyzők is megfordultak a rallycross vb-n, gondoljunk csak Petter Solbergre, aki megnyerte az első két világbajnoki szezont, vagy Sébastien Loebre. 

Oliver Solberg pedig megnyerte az idei rallycross Eb másodikhétvégéjét, csak a túl nehéz autója miatt később büntetést kapott. 

Loubet számára a rallycross autó tesztelés csak egyszeri alkalmat jelent, de a fiatal versenyző figyelmét felkeltette már ez a szakág is. 


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Forrás:dirtfish.com

Friss