2024. április 25. 13:57

KezdőlapWRCMikkelsen vezeti a WRC2-t, mégis bajban van

Mikkelsen vezeti a WRC2-t, mégis bajban van

-

Idén úgy tűnik, hogy a címvédő Andreas Mikkelsen Kajetan Kajetanowicz és Yohan Rossel ellen kell, hogy kivívja a címvédést, azonban a szabályok miatt többször is külön versenyeken indultak. 

Jelenleg Andreas Mikkelsen három ponttal vezeti a WRC2-es bajnokságot Kajetan Kajetanowicz előtt, míg Yohan Rossel hátránya 16 pont. 

A szabályok miatt azonban mindhárom versenyző tud olyan versenyeken indulni, ahol riválisuk nem áll rajthoz, így Mikkelsen csupán két versenyen tudta összemérni erejét Kajtoval, míg Rossel esetében háromszor. A francia és lengyel versenyző pedig ugyancsak kétszer hasonlíthatta össze gyorsaságát a másikéval.

Fotó: Jaanus Ree / Red Bull Content Pool

Mikkelsen azonban többször versenyezne riválisai ellen. 

“Elég nehéz a helyzet, mert kiválasztunk öt szimpatikus versenyt, de könnyen lehet, hogy a riválisok teljesen más versenyekben gondolkoznak – mondta a norvég versenyző a Dirtfishnek. – Úgy lenne jó versenyezni, hogy mindannyian ugyanazokon a futamokon indulunk, ezért újra kellene gondolni a szabályokat.” 

Amíg Mikkelsen már öt versenyen állt rajthoz, addig riválisai négyen és várhatóan Új-Zélandon és Japánban is elkerülik egymást a bajnoki címre esélyesek, mivel a címvédő nem megy ezekre a versenyekre, bár a Toksporttal még nem döntöttek a további programról. 

Fotó: Jaanus Ree / Red Bull Content Pool

“Döntenünk kell a további versenyekről. Mivel Kajto jelenleg jobban áll a bajnoki címet illetően, ki kell találnunk, hogy hol indul legközelebb, hogy harcolhassunk vele. Egyes pletykák szerint Japánban és Új-Zélandon indulni fog, mi viszont valószínűleg nem, mert nem szeretnénk túl messzi versenyekre elmenni.” 

Forrás:dirtfish.com

Friss