2024. április 25. 17:06

KezdőlapWRCHyundai: Még egyszer sem tudtunk nyerni Finnországban

Hyundai: Még egyszer sem tudtunk nyerni Finnországban

-

A Hyundai Motorsport történetében komoly mérföldkövet jelent a hétvégén megszerzett győzelem, hiszen első alkalommal bizonyult a koreai gyártó a leggyorsabbnak Finnországban. Julien Moncet azonban tudja, még mindig nincsenek a megfelelő szinten. 

Az idei Finn Rallyn a Hyundai versenyzői vezettek a rajttól a célig, hiszen a csütörtöki szuperspeciált Thierry Neuville nyerte, majd szombattól Ott Tanak tartotta kezében az első helyet és végül az észt versenyzőnek köszönhetően története során először tudott nyerni Finnországban a koreai gyártó. 

“Ott Tanak megmutatta, hogy lehetséges nyernünk a Finn Rallyn is – mondta Julien Moncet, a Hyundai Motorsport csapatigazgató-helyettese. – Ugyanakkor továbbra is vannak problémáink és még mindig nem tartunk ott, ahol szeretnénk. Azonban, ha összeáll a puzzle, képesek vagyunk nyerni. 2014 óta még egyszer sem tudtunk ezen a versenyen nyerni, most pedig nyertünk Ott Tanak révén és a WRC2-ben is megszereztük a győzelmet Teemu Suninennek köszönhetően. Az autókat azonban még tovább kell fejleszteni, az viszont pozitívum, hogy most nem volt problémánk a megbízhatósággal, ami miatt korábban már sok lehetőséget nem tudtunk kihasználni.” 

A verseny azonban némi keserűséggel ért véget, hiszen Suninen győzelmét a felügyelők elvették és kizárták a finn versenyzőt.

A siker ellenére óvatos Moncet. 

“Bízom benne, hogy most sikerült bevennünk egy kanyart és jó irányba haladunk tovább, de Szardínián is szép sikert értünk el, utána azonban problémáink voltak. Óvatosnak kell lennünk, nem lehetünk túl optimisták. Élvezzük a mostani sikert, de nem szabad elfelejteni, hogy tovább kell dolgoznunk azért, hogy hasonló teljesítményt minden versenyen el tudjunk érni.” 

Friss