2024. május 05. 14:16

KezdőlapWRCA Hyundai kiáll Moncet mellett 

A Hyundai kiáll Moncet mellett 

-

A Hyundai Motorsport csapatvezetői tisztségére vonatkozó korábbi pletykákra reagálva a koreai gyártó egy közlemény adott ki. 

Andrea Adamo decemberi távozása után Julien Moncet csapatigazgató-helyettes lett megbízva a Hyundai Motorsport vezetésével, azonban továbbra sem nevezték ki csapatvezetőnek. 

Moncettel kapcsolatban Ott Tanak az Ypres Rally után kijelentette, hogy nem őt látja a legjobb személynek csapatvezetői tisztségre, és inkább motort készítsen, mert ahhoz jobban ért. 

Ezt követően a Dirtfish is közzétette, hogy forrása szerint Eric Boullier kaphatja meg a tisztséget és ezt a héten be is jelentik. 

Azonban a Hyundai is reagált a pletykákra. 

“A Hyundai Motorsport továbbra is támogatja ideiglenes csapatmenedzserét, Julien Moncetet, aki a szervezet működését a WRC-ben, az ETCR-ben is irányítja, valamint az ügyfél programot is üzemelteti – áll a Hyundai közleményében. – Ugyanakkor továbbra is keresünk csapatunkat erősítő személyt a csapatom belülről és kívülről is, hogy erős alapon működhessen motorsport csapatunk.” 

Moncet irányításával egy mély gödörből tudott felállni a Hyundai WRC csapata és Ott Tanak révén már három futamgyőzelmet is elértek ebben a szezonban.

A koreai gyártó Rally1-es versenyzői közül pedig Tanak a vb második, Thierry Neuville a negyedik, Dani Sordo a kilencedik, míg Oliver Solberg a 11. helyen áll.

A Hyundai a gyártók versenyében pedig a második helyet foglalja el.

Friss