2024. április 20. 10:48

KezdőlapWRCÍgy fejleszt a Hyundai 

Így fejleszt a Hyundai 

-

A Hyundai Motorsport sokáig küzdött a versenyképességgel és a megbízhatósággal, mostanra azonban komoly ellenfele lett a Toyota csapatának. 

A Hyundai Motorsport a júliusi Észt Rallyn még küzdött a versenyképességgel, azonban azt ezt követőe Finn Rallyn és belga Ypres Rallyn is nyerni tudott Ott Tanak, ami után kijelenthető, hogy az év első felében tapasztalható versenyképtelenség és megbízhatóság terén komolyat lépett előre a koreai gyártó. 

A fejlesztéseket azonban a Hyundai nem tehette meg bármikor. 

“Nem változtathatunk az autón bármikor – magyarázta Julien Moncet csapatigazgató-helyettes a francia AutoHebdo oldalnak. – A fejlesztéseket csak az erre felhasználható jokerekkel lehet megtenni. A jokerek közül ötöt a karosszéria, hármat a motor, hármat pedig az elektronika fejlesztése során lehet felhasználni. Ez eléggé szabályozott és évente négy alkalommal lehet jokereket felhasználni. A változtatásokat ellenőrzésre be kell nyújtani az FIA-hoz, és ha engedélyezik, felhasználhatjuk őket.” 

A Hyundai Motorsport előbb a megbízhatóságot oldotta meg, és ezt követően lehetett dolgozni az autó teljesítménye növelésén. 

A koreai gyártó az év utolsó versenyeire tervez ismét egy nagyobb fejlesztést. 

“A következő jokereket október 1-jétől lehet használni. Az újításokat azonban nem kötelező azonnal végre is hajtani az autón, a jelenlegi alkatrészeket és módosításokat decemberig lehet használni. Január elejére azonban már kötelező a fejlesztéseket végrehajtani az autón.” 

Kilenc verseny után Ott Tanak 72 pontos hátránnyal követi a bajnokság második helyén Kalle Rovanperát, míg a gyártók között 88 pont a Hyundai hátránya a Toyota mögött. 


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss