2024. március 29. 17:02

KezdőlapWRCMeeke visszatérne a WRC gyári versenyzők közé 

Meeke visszatérne a WRC gyári versenyzők közé 

-

Kris Meeke három éve nem indult a rally-világbajnokságon, ám most felvette a kapcsolatot a Hyundai Motorsporttal egy esetleges gyári lehetőség után érdeklődve. 

Továbbra is fennáll a lehetősége, hogy változni fog a Hyundai Motorsport felállása a 2023-as szezonra, hiszen amellett, hogy Oliver Solberg már kikerült a csapatból, Ott Tanak és Dani Sordo helye sem biztos. 

Ott Tanak várhatóan eligazol a Hyundaitól, míg Sordo a Spanyol Rally után dönt karrierje folytatásáról. A koreai gyártó pedig jövőre egy tapasztalt versenyzői felállást szeretne, hogy több esélye legyen a vb címért harcolni. 

Ebbe a képbe nagyon jól beleillik Kris Meeke, aki legutóbb a Skoda Fabia RS Rally2 tesztelésén dolgozott, és már fel is vette a kapcsolatot a Hyundaijal. 

“Nem veszíthettem semmit azzal, hogy megkerestem a Hyundait – mondta Kris Meeke a francia AutoHebdo magazinnak. – Azt gondolom, hogy Dani Sordoval felváltva versenyezve nagyszerű kettőst alkothatnánk. Például egy finn vagy észt vfutamon szívesen indulnék, ha Dani nem szeretne. Néhány versenyen nyomás nélkül nagyszerű lenne vezetni.” 

Az észak-ír versenyző ugyanakkor elismerte, hogy ha Andreas Mikkelsennel kellene harcolnia a Hyundai üléséért, akkor kevesebb esélyt lát maga számára. A Hyundaijal azonban a média már Craig Breent és Teemu Suninent is összekötötte.

Meeke utoljára 2019-ben a Toyota versenyzőjeként indult a WRC-ben, azóta azonban a Dakart is kipróbálta.

Qatar Baja
foto:Qatar Baja/Neil Perkins

Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss