2024. április 25. 22:53

KezdőlapWRCNeuville munkás hétvégén lett második 

Neuville munkás hétvégén lett második 

-

Thierry Neuville azt követően, hogy megnyerte a Spanyol Rallyt a legutóbbi két alkalommal, ezúttal sokat dolgozva lett második Sébastien Ogier mögött és Kalle Rovanpera előtt. 

Thierry Neuville nyerni tudott 2019-ben és tavaly is a Spanyol Rallyn, idén azonban sokat kellett dolgoznia a Hyundai i20 N Rally1-gyen, amivel ezúttal a második helyen zárt. 

“Összességében elégedett vagyok a második helyezéssel – mondta Thierry Neuville a Spanyol Rallyt követő sajtótájékoztatón. – Néha azonban úgy éreztem, hogy lassabb vagyok, mint a korábbi években. Ezért próbálkoztunk lágyabb és keményebb beállításokkal is. Sok mindent kipróbáltunk. Igyekeztünk Sébastien Ogier tempóját tartani, de egy pici hiányzott hozzá az egész versenyen. Amennyiben a Spanyolországban tapasztaltakat feltudjuk használni Japánban, akkor kihívást jelenthetünk a Toyota számára azon a versenyen is.” 

Fotó: Hyundai Motorsport

A sajtótájékoztató idején még nem lehetett tudni, hogy Ott Tanak az év végén elhagyja a Hyundait, azt azonban lehetett, hogy Oliver Solberg már biztosan nem lesz 2023-ban Neuville csapattársa.” 

“Olivert mindig támogattam, megérdemelt volna egy negyedik autót. A harmadik autót vezetve talán túl nagy nyomás alá került a Rally2-es autóból átülve. A vele kapcsolatos döntést azonban sajnos a Hyundai meghozta. A csapat dönt a jövő évi harmadik versenyzőről is. Nem tudom ki lesz az, de sok a tapasztalt versenyző, Andreas Mikkelsen és Elfyn Evans is jó döntés lehetne. Ugyanakkor Jari-Matti Latvala kijelentette, hogy Elfynt nem tudjuk leigazolni. Örülök, hogy Ott Tanak a csapattársam, mert ő az eddigi legerősebb csapattársam. Ez komoly kihívás és nagyon motiváló is.” 

Vasárnap késő este azonban Ott Tanak bejelentette, hogy év végén távozik a Hyundai Motorsporttól. 

Neuville a spanyol eredmény után 21 pontra csökkentette hátrányát a bajnokságban a második Ott Tanak mögött, miközben a harmadik helynél rosszabb eredményt már nem tud elérni év végén. 

Friss