2024. április 25. 12:33

KezdőlapWRCLatvala először beszélt a sokáig titoknak számító projektről 

Latvala először beszélt a sokáig titoknak számító projektről 

-

Jari-Matti Latvala, a Toyota Gazoo Racing csapatfőnöke először beszélt egy interjú során a japán gyártó Rally2-es autójáról és lehetséges programjáról. 

Az utolsó pillanatig próbálta a Toyota titokban tartani, hogy Rally2-es autót készít, annak ellenére, hogy erről már régóta szó volt, még Jari-Matti Latvala is azt nyilatkozta sokáig, hogy Japánban még nem döntöttek a projektről. 

Egy hónappal ezelőtt aztán a finn Rallit.fi oldal megtudta, hogy nemcsak elkészült az autó, de már tesztelte is azt a Toyota a nyilvánosság teljes kizárásával. 

Mostanra már azonban azt is tudni lehet, hogy a japán gyártó a Japán Rallyn fogja bemutatni az új autót Juha Kankkunen vezetésével. 

Latvala pedig már többet is elárult a Rallit.fi oldalnak. 

“Az autó megépítése már régóta tervben volt – mondta a Toyota Gazoo Racing csapatfőnöke. – A tényleges fejlesztési munka azonban csak nagyon rövid ideje kezdődött meg, még nagyon sok munka vár a csapatra.” 

Latvala elárulta azt is, hogy mikor lehet elérhető a Rally2-es autó az ügyfelek számára, és hogy indít-e WRC2-es csapatot a japán gyártó. 

Foptó: Toyota Gazoo Racing

“Az előzetes tervek szerint jövőre már meglehet vásárolni az autót. Idén még tesztelési munkák várnak ránk. A kategória többi gyártója nagyon erős, a Skoda, a Hyundai és a Ford is régóta készít Rally2-es autót, így nagyon sok tapasztalattal rendelkeznek. Jelenleg nem tudom megmondani, hogy lesz-e WRC2-es csapatunk, azt gondolom, hogy elsősorban az ügyfelek számára készülnek majd a jármúvek.” 

Friss