2024. május 04. 19:12

KezdőlapWRCRovanpera Lappiról: Jó csapattárs volt

Rovanpera Lappiról: Jó csapattárs volt

-

Kalle Rovanpera a Japán Rally helyszínén elejtett egy fél mondatot, ami sok mindenre enged következtetni Esapekka Lappival kapcsolatban.

A magyar idő szerint csütörtök hajnalban kezdődött Japán Rally első szakasza előtt Kalle Rovanpera Esapekka Lappi csapatváltásával kapcsolatban is reagált.

“Nem követtem a média pletykáit az átigazolásokkal kapcsolatban – vallotta be az idei egyéni világbajnok. – Az én helyem már biztos, mit kellene még tudnom? Amikor kiderül, hogy kik lesznek a csapattársaim, már jobban fog érdekelni, addig nem vagyok kíváncsi a pletykákra. Nem igazán gondolkoztam Esapekka Lappi távozásán sem, de nagyon jó csapattárs volt, ráadásul finn és jó barátom. Kár, hogy már nem szórakozhatunk együtt.”

Esapekka Lappi leigazöolásáról még mindig nem nyilatkozott a Hyundai Motorsport, ugyanakkor a Dirtfish mellett Andreas Mikkelsen, aki a legesélyesebb volt egy i20 N Rally1 vezetésére 2023-ban, már elárulta, hogy megszakadtak tárgyalásai a koreai gyártóval és úgy tudja, hogy másra esett a Hyundai választása. Rovanpera nyilatkozata szintén Lappi távozását erősíti meg.

Egyéni világbajnokként Rovanpera már nyugodtan versenyezhet a WRC szezonzárón, azonban így is nyerni szeretne.

“A Japán Rally fontos verseny a csapat számára, ezért minden versenyző szeretne jól szerepelni a csapatban. Mi nyomás nélkül szeretnénk vezetni, jó lenne, ha már a verseny elején egy jó tempót mutathatnánk, hogy aztán a győzelemért harcoljunk. Nem igazán szeretem Japánhoz hasonló szakaszokat, mert nagyon szűkek és technikásak. Nem igazán élvezem a hasonló pályákat. Már a pályabejárás során is akadt hely, ahol nehezen lehetett az autót az úton tartani. Ez pedig csak nehezebb lesz a verseny során. Az első napi rajthelyünk sem ideális, mert sok a koszos pálya, ezért takarítani kell őket.”

Friss