2024. április 26. 12:36

KezdőlapWRCMeeke: A három év kihagyás soknak bizonyult 

Meeke: A három év kihagyás soknak bizonyult 

-

Kris Meeke 2019 óta nem indult WRC futamon, azonban az észak-ír versenyző nevét is összefűzték a Hyundaijal, végül mégsem tud visszatérni a gyári versenyzők közé. 

A 43 éves Kris Meeke WRC karrierje 2018-ban a Portugál Rallyn történt totálkár után véget érni látszott, azonban 2019-re lehetőséget kapott az akkor még Tommi Makkinen által vezett Toyotánál, ahol a Német Rallyn második helyen zárt, majd év végén hatodik helyen végzett. 

Év végén azonban kikerült a japán gyártótól is, és azóta nem is indult WRC futamon. 

Idén viszont Ott Tanak távozásának bejelentése után az ötszörös WRC futamgyőztest is összehozták a Hyundai csapatával. 

“Valóban tárgyaltam a Hyundaijal – mondta Kris Meeke a Dirtfishnek. – Végül azonban úgy döntöttek, hogy nem engem választanak, nem tudom megmondani, hogy mennyire lehetett közel a megegyezés. Csak néhány versenyt vállaltam volna a csapattal, teljes szezonra nem szerettem volna visszatérni. Rally1-es autóra nincs sok esély, azonban Ott Tanak és Oliver Solberg távozásával a Hyundainál láttam erre lehetőséget. Három szezon kihagyása valószínűleg komoly szerepet játszott az esélyemet illetően.” 

Az azonban elképzelhető, hogy jövőre mégis rajthoz áll a közönségkedvenc versenyző a WRC-ben, mégha nem is Rally1-es autóval. 

“Lehet, hogy így is elindulok jövőre néhány versenyen. Továbbra is folytatom a munkát a Skodánál, és meglátjuk, hogy mit hoz a jövő. 7000 km-t mentem a Skoda Fabia RS Rally2-vel, és nagyon jól éreztem magam az autóban. A rally mellett azonban a rallycrosst sem zárom ki.” 

Friss