2024. április 28. 23:36

KezdőlapWRCHerczig Norbert és Csomós Mixi is megrendült Craig Breen halála miatt

Herczig Norbert és Csomós Mixi is megrendült Craig Breen halála miatt

-

Mindkét magyar ERC pilóta személyesen is ismerte Craig Breen-t, az ERC-ben együtt versenyeztek vele, és mindkettejüknek jó kapcsolata volt az ír versenyzővel.

„Felfoghatatlan. Remek versenyző volt, nagyszerű ember, mindig mosolygott. Személyesen is jó kapcsolatban voltunk, 2021-ben Rómában ő jött oda hozzánk gratulálni, tavaly pedig az Acropolisz Rallyn akkor találkoztunk vele, amikor guminyomást állított be két gyorsasági közt az autóján. Akkor is nagyon szívélyesen üdvözölt minket, volt időnk beszélgetni. Érthetetlen ami történt, nagyon biztos kezű versenyző volt. A baleset körülményeiről még nincs információ, de két hete mi is Horvátországban versenyeztünk és megtapasztaltuk, hogy az ottani speciális fehér aszfalton mennyire gyorsan változnak a tapadási viszonyok. A baleset helyszínén készült fotókon vizesnek tűnt az aszfalt, ilyenkor pedig még kiszámíthatatlanabb ez a felület, de a pontos okokat majd a vizsgálatok fedik fel” – mondta Herczig Norbert, akinek a hangján is hallatszott, hogy még nem eszmélt fel a hír okozta sokkból.

„Április végén ezzel a teherrel megyünk a Horvát Rallyra, ami különösen nehéz. Folyamatosan járnak a fejünkben a gondolatok, de ezzel most nagyon sokan így vagyunk. Fantasztikus pilótát veszített el a rally.”

Craig Breen
Craig Breen, Acropolisz Rally 2022 – foto: Jaanus Ree / Red Bull Content Pool

Csomós Mixi és Nagy Attila év elején a portugál ERC futamon versenyzett együtt Breennel, aki egy Hyundai i20 N Rally2-vel hatodik lett a versenyen.

„Nagyon nehéz mit mondani. Éppen az erdőben motoroztam amikor érkezett a hír. Felfoghatatlan, hogy ezen a szinten is megtörténhet ilyen. Portugáliában versenyeztünk egymás ellen, még egy pumpát is kölcsönadtunk neki, amikor lefordult a felniről a gumija. Közvetlen barátságos ember volt, és ez most teljesen lesokkolt bennünket. Nyilván tudjuk, hogy ez benne van a sportban, de egy ilyen tragédia akkor is felfoghatatlan. Le vagyunk törve” – mondta megdöbbenve Mixi.

Craig Breen
Craig Breen a Portugál Rallyn 2023-ban – foto: @World / Red Bull Content Pool

Friss