2024. március 28. 19:13

KezdőlapWRCMeeke győzelemmel tisztelgett Breen emléke előtt, Herczig nyolcadik Portugáliában

Meeke győzelemmel tisztelgett Breen emléke előtt, Herczig nyolcadik Portugáliában

-

Kris Meeke nyerte a Portugál Rally Bajnokság idei harmadik versenyét, a Rali Terras d’Aboboreira verseny volt az első futam az északír versenyző számára, ahol Craig Breen helyett indult. Herczig Norbert nyolcadik helyen zárt a Portugál Rallyra készülve. 

Breen idén a WRC futamok mellett indult volna a Portugál Rally Bajnokságban is, és a Fafe Rallyn győzelemmel is kezdte a portugál értékelést, azonban az Algarve Rallyn baleset miatt kiesett. Ezt követően jött volna a Horvát Rally, mely előtt tesztbalesetben elhunyt a 33 éves ír pilóta. 

A Hyundai Portugal csapata Craig Breen munkájának folytatására Kris Meeke-et kérte fel, és az északír versenyző már a legelső versenyén nyerni tudott. 

A Rali Terras d’Aboboreira verseny kilenc szakaszából hetet megnyert Meeke és végül 15.6 másodperc előnnyel zárt az élen Ola Floene navigálásával a bolíviai Marco Bulacia, és 20.5 másodperccel a spanyol Alejandro Cachon előtt. 

Herczig Norbert és Ferencz Ramón ugyancsak ezen a versenyen készült a Portugál Rallyra – ahol majd Meeke is rajthoz áll egy Rally2-es Hyundaijal -, és a második napon folyamatosan gyorsulva a nyolcadik helyen ért célba.


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss