2024. április 28. 10:33

KezdőlapWRCDaniel Brühl még egyszer nem alakított volna versenyzőt, az Audi menedzserének szerepét...

Daniel Brühl még egyszer nem alakított volna versenyzőt, az Audi menedzserének szerepét azonban elvállalta a Race for Glory filmben

-

2024 egyik legjobban várt filmje a Race for Glory: Audi vs. Lancia lesz, mely az 1983-as WRC szezon során játszódik. A filmben Daniel Brühl alakítja az Audi menedzserét, Roland Gumpertet. 

Daniel Brühl azt követően, hogy a Rush, vagyis Hajsza a győzelemért című filmben Niki Laudát játszotta, megkapta színészi karrierje második nagy, motorsport témájú filmjének egyik főszerepét is, hiszen a január 5-én megjelenő Race for Glory: Audi vs. Lancia című filmben Roland Gumpertet, az Audi menedzserét alakíthatja. 

Mozifilm készült a rally vb-k történetének egyik legnagyobb csatájáról

A német színész egy interjú során beszélt a filmmről és szerepéről a Screenrant.com oldalnak. 

“Hosszú időre nyúlik vissza a kapcsolatom az Audival – mondta Daniel Brühl. – Jelenleg ugyan a spanyol Cuprával van kapcsolatom, de korábban 10-15 éven keresztül az Audi mellett voltam. Az Audi Quattro egy ikonikus autó, mely forradalmi jelentőségű volt az összkerékhajtás terén. Én igazából jobban szeretem a Forma 1-et, mint a rallysportot, de családomban sokan szeretik ezt a sportot is. Amikor az első videókat láttam a rallyról, nagyon megdöbbentett, hogy ezek a versenyek falvakon át zajlanak, és a pályához igen közel tudnak állni a nézők. Igazából a Rush, vagy most a Race for Glory film készítői kerestek meg engem és nem fordítva a szerepek miatt. Mindkét film esetében a forgatókönyv ragadott magával.” 

“Az elsők között Riccardo Scamarcio (Cesare Fiorio szerepét tölti majd be) megkeresett és azt mondta, hogy rád van szükségünk ebben a filmben, elsőre elutasítottam, mert nem szerettem volna még egyszer versenyzőt alakítani. Aztán kiderült, hogy ezúttal az Audi menedzsere lennék és nem versenyző, így pedig már jobban elkezdett érdekelni a film a korábbi Audis kapcsolatom miatt. Ezután néztem meg a forgatókönyvet, ami nagyon megtetszett.” 

Brühl a Rush című film készítése idején találkozott Niki Laudával is, akinek a szerepét betöltötte, a Race for Glory esetében azonban nem kereste meg Roland Gumpertet. 

Fontos részletek derültek ki WRC történelmének egyik legnagyobb csatáját feldolgozó filmről

“A Rush készítésénél kikötöttem, hogy szeretnék találkozni Niki Laudával, hogy a legtöbb dolgot megtudjam tőle kérdezni, ami a szerepemhez kell. Nagyon sok interjút, videót néztem Nikiről akkoriban. A rallys film esetében ez teljesen másképp alakult, nem volt kapcsolatunk a valódi személyekkel, szerintem egyikünk sem találkozott vagy kereste meg például Walter Röhrl-t. Talán ez direkt is történt így, hogy a saját elképzeléseink és információink alapján készíthessük el a filmet. Én Roland Gumpert esetében végül videókat megnéztem, és most, hogy a film elkészült, azt hiszem, hogy Rolandnak is tetszeni fog, ahogy az ő szerepét játszom. Azonban most, hogy a második motorsport témájú filmemben is szerepeltem, soha többet nem fogok még egy ilyen témájú filmet elvállalni.” 

Friss