2024. május 04. 18:47

KezdőlapWRCMunster: Jourdan Serderidis nélkül nem lett volna esélyem az M-Sporthoz igazolni

Munster: Jourdan Serderidis nélkül nem lett volna esélyem az M-Sporthoz igazolni

-

Grégoire Munster jól tudja, hogy fő támogatója, Jourdan Serderidis segítségével vált valóra álma, és idén már egy teljes szezont versenyezhet az M-Sport csapatával. 

Grégoire Munster tavaly Chilében és a Közép-Európa Rallyn Jourdan Serderidis Rally1-es autójával mutatkozhatott be a WRC legerősebb kategóriájában, és a hibrid autóval azonnal jó teljesítményt tudott nyújtani. 

Ennek, no és Jourdan Serderidisnek köszönhetően a fiatal luxemburgi versenyző idén már teljes szezont teljesíthet az M-Sport Ford Pumájával. 

“Jourdannek köszönhetem, hogy tavaly bemutatkozhattam Rally1-es autóval, és jól tudom, hogy segítsége nélkül nem lett volna esélyes az M-Sporthoz igazolnia sem – mondta Grégoire Munster a Dirtfishnek. – Szerencsés vagyok, de élni is szeretnék ezzel a lehetőséggel. Az ember csak egyszer kap egy ilyen lehetőséget, amivel muszáj élni. Igyekszem ezért idén a maximumon teljesíteni és bizonyítani, hogy valóban megérdemeltem.” 

A Ford Puma Rally1 fejlesztése sokat segíthet az autó úton tartásában

A luxemburgi pilóta azonban elsősorban a szezon második felében bizonyítana eredmény terén is. 

“Szerintem senki nem vár tőlünk dobogós eredményeket, ezért elsősorban fejlődni szeretnénk idén. Az év első felében olyan versenyek vannak, ahol még nincs nagy tapasztalatom. Portugáliában, Szardínián eddig csak egyszer indultam, és olyan versenyzők ellen kellene bizonyítanom, akik már komoly tapasztalattal rendelkeznek, ez pedig lehetetlen. Ezért elsősorban a szezon második felében szeretnénk már eredmény formájában is megmutatni tudásunkat. Malcolm Wilson és Richard Millener is elsősorban azt szeretnék, ha befejeznénk a versenyeket és lépésről lépésre fejlődnénk.” 

8 Rally1-es, 29 Rally2-es nevező a Montén

A tavalyi két versenyen sokaknak meglepetést tudott okozni Munster a Rally1-es kategóriában. 

“A Közép-Európa Rally néha a negyedik idővel értünk célba és az emberek igencsak meglepődtek. Szeretnénk idén hasonló kellemes meglepetéseket okozni. Az M-Sport korábban is lehetőséget adott fiatal versenyzőknek, akik később komoly szintre tudtak lépni. Elfyn Evans, Ott Tanak, Adrien Fourmaux, Gus Greensmith, hogy csak pár versenyzőt említsek. Az M-Sport az egyetlen olyan gyártó a WRC-ben, ami lehetőséget ad a fiataloknak. Ezt a lehetőséget most nem nyomásként fogom fel, hanem egy olyan lehetőségként, aminek köszönhetően valóban meg lehet mutatni a tudást, nyomás nélkül.” 

Friss