2024. május 04. 08:06

KezdőlapWRCMikkelsen: Örülök, hogy a Montén térhetek vissza a WRC legerősebb kategóriájába

Mikkelsen: Örülök, hogy a Montén térhetek vissza a WRC legerősebb kategóriájába

-

Andreas Mikkelsen 2019 után idén visszatér a WRC legerősebb kategóriájába a Hyundai Motorsporttal. A norvég versenyző bízik benne, hogy soki pontot tud szerezni a koreai gyártónak a Montén.  

Andreas Mikkelsen 2024-ben visszatér a WRC gyári versenyzői közé és a Hyundai csapatához, ahol 2019 végén nem hosszabbítottak vele. Az elmúlt bő négy év során azonban egy Európa-bajnoki és két WRC2-es cím után a koreai gyártó és a norvég versenyző között ismét szerződéskötésre került sor, így a 35 éves versenyző Esapekka Lappival és Dani Sordoval osztozik a harmadik hibrid autón. 

Mikkelsen idei feladata, hogy Ott Tanak és Thierry Neuville szereplését segítse, valamint minél több pontot gyűjtsön a gyártó bajnokságában is. 

„A WRC2-ből visszatérni a WRC legfelső osztályába nagyon izgalmas, és nagyon jó érzés ezt megtenni a Hyundai Motorsporttal – mondta Andreas Mikkelsen. – A Rally1-es autó teljesen megújult, ahogy az idei szabályok is, de készen állok a kihívásokra. Örülök, hogy a szezonomat a Montéval kezdhetem, mert ez egy nagyon izgalmas verseny sok összetevővel. A jó gumiválasztás és a jó stratégia nagyon fontos ezen a versenyen, bízom benne, hogy jó döntéseket hozva sikerül egy jó eredményt elérni. Elsősorban a verseny befejezésére koncentrálok, de bízom benne, hogy a tavalyi WRC2-es futamgyőzelem után a tempóm sem lesz rossz. Szeretnénk a lehető legtöbb pontot megszerezni a szezonnyitón.” 

Andreas Mikkelsen 132. WRC futama lesz a Monte-Carlo Rally, ahol korábban kilenc alkalommal állt rajthoz és három kategóriagyőzelem mellett 2016-ban a második, míg egy évvel korábban a harmadik helyen zárt még a Volkswagen versenyzőjeként. 

Navigátora, Torstein Eriksen azonban jubilálni fog, hiszen 50. WRC futama lesz a WRC szezonnyitó, korábban pedig két alkalommal indult a Montén és 2022-ben a WRC2-es kategóriát is megnyerte, valamint az abszolút hetedik helyen zárt Mikkelsen társaként Skoda Fabia Rally2 evóval. 

8 Rally1-es, 29 Rally2-es nevező a Montén

A 2024-es Montén 17 gyorsasági szakasz, valamint 324.44 km versenytáv vár a mezőnyre. 

Az időjárás, bár a szervizparknak helyet adó Gapban +12 fok körül fog alakulni, a verseny hegyi szakaszain jóval téliesebb körülmények lehetnek. 

Friss