2024. május 02. 15:29

KezdőlapWRCLatvala nagyon nehéz WRC-szezonra számít

Latvala nagyon nehéz WRC-szezonra számít

-

Jari-Matti Latvala, a Toyota Gazoo Racing csapatfőnöke minden eddiginél nehezebb WRC-szezonra számít 2024-ben, de idén is bízik a sikerekben. 

A Toyota 2024-ben Elfy Evans-szel és Takamoto Katsutával áll rajthoz teljes WRC-szezonban, míg a kétszeres világbajnok és címvédő Kalle Rovanpera, valamint a nyolcszoros világbajnok Sébastien Ogier csak félszezonban fog versenyezni. 

Ogier tizedik Monte-győzelmére is jó eséllyel pályázhat. 

Evans 23 év után ismét Nagy-Britanniába vinné a rally világbajnoki címet

“A múltban nagyszerű sikereket értünk el és persze szeretnénk ezt folytatni 2024-ben is – mondta Jari-Matti Latvala, a Toyota Gazoo Racing csapatfőnöke. – Idén azonban minden eddiginél nehezebb lehet megszerezni a vb címeket. Az elsődleges célunk a gyártók világbajnokságának megnyerése lesz, ha pedig egyéni címet is nyernénk, csak bónusz lenne. A csapatunk folyamatosan dolgozik az autó fejlesztésén. A Monte az egyik legnehezebb verseny a szezon során, és ha sikerülne jó eredményt elérni, akkor az jó lendületet adhatna a folytatásra. Elfyn Evans és Takamoto Katsuta is igyekszik majd legjobb formáját nyújtani, és nagyszerű, hogy Sébastien Ogier is velünk lesz.” 

A Montén mutatkozik be azonban a vadonatúj Rally2-es Toyota is. 

Katsuta: Idén szeretném megszerezni az első győzelmem

“Nagyon izgatottak vagyunk az új Rally2-es Toyota debütálása miatt is. Izgalmas lesz versenyen látni. A tesztek után jó véleményeket kaptunk az autóról, de igazából csak verseny közben derül ki, hogy mennyire is lett jó.” 

Ogier: A Montét minden más versenynél jobban kell tisztelni, de az eredmény úgy sem garantált

Friss