2024. május 02. 18:44

KezdőlapWRCToyoda: Bízom benne, hogy a kemény munkának idén is meglesz az eredménye

Toyoda: Bízom benne, hogy a kemény munkának idén is meglesz az eredménye

-

A Toyota szerette volna győzelemmel kezdeni a 2024-es WRC-szezont, végül azonban kénytelen volt beérni a második és harmadik helyezéssel a Montén, ahol bemutatkozott a japán gyártó Rally2-es autója is. 

Idén szerette volna Sébastien Ogier 10. Monte-győzelmét is megszerezni, és mint utólag kiderült, ezzel az eredménnyel tisztelgett volna annak a személynek az emléke előtt, aki a verseny előtt hunyt el és akinek a rallysport karrierjének elindítását köszönhette. 

Nem sokon múlt, hogy Ogier ne induljon a Montén

Végül azonban elképesztő szombati és vasárnapi teljesítménnyel Thierry Neuville és a Hyundai szerezte meg a győzelmet Ogier és a verseny első felében élen álló Elfyn Evans előtt. 

“A győzelemnek ugyan most nem örülhettünk, de így is mind a három Rally1-es éa négy Rally2-es autónk célba ért a Montén – mondta Akio Toyoda a Toyota igazgatótanácsának elnöke. – Bízom benne, hogy Jari-Matti Latvala idén is az előző évekhez hasonlóan vezeti majd a csapatot és a kemény munkának meglesz az eredménye idén is.” 

Ezért adhatta fel a győzelemért vívott csatát Evans a Montén

A Monte azonban most a Rally2-es Toyota bemutatkozása miatt is fontos volt a japán gyártónak. 

“A csapat tagjai kemény munkájának köszönhetően a Montén bemutatkozott a Rally2-es Yaris is. Nagy megkönnyebbülést jelentett, hogy mind a négy autó teljesíteni tudta a versenyt. Ez még csak a kezdet volt és tovább kell fejleszteni az autót, hogy az ügyfelek komolyabb érdeklődését felkeltsük. Biztos vagyok benne, hogy a jövőben erősebbé válik az autó.” 

Friss