2024. április 27. 12:46

KezdőlapWRCEltitkolt valamit a Toyota a Lappföld Rallyn, ezért kellett kiállnia Rovanperának?

Eltitkolt valamit a Toyota a Lappföld Rallyn, ezért kellett kiállnia Rovanperának?

-

Azt követően, hogy a hétvégén Kalle Rovanpera a Lappföld Rally célja előtt 100 méterrel esett ki az élről, komoly összeesküvés elméletek jelentek meg a szurkolók között. 

Mint arról a Rallycafe.hu oldal is beszámolt, Kalle Rovanpera azt követően, hogy a Lappföld Rallyn gyakorlatilag a rajttól majdnem a célig vezetett, 100 méterrel a cél előtt ki kellett állnia, így Elfyn Evans nyerte a versenyt. 

Toyota öröm és bánat Lappföldön: Heikkila történelmet írt, Evans nyert, Rovanpera kiesett

Az eset után Jari-Matti Latvala elmondta, hogy olajszivárgás miatt kényszerült a kétszeres rally világbajnok megállni, majd, amikor a mezőny elhaladt az utolsó szakaszon elektromos hajtással gurult ki a célba Rovanpera. 

A Toyota Gazoo Racing csapatfőnöke azt is elmondta, hogy a Yaris Rally1-ben használt alkatrészek voltak, amiknél már a rajtnál sem lehetett kizárni, hogy elromolhatnak. Ugyanakkor a műszaki hiba nem befolyásolja a Svéd Rallyt, mivel ott új alkatrészek kerülnek az autókba. 

Ennek ellenére a szurkolók között terjedni kezdett egy elmélet, ami szerint a Toyota egy olyan dolgot próbált ki Rovanpera autójában, ami tiltva volt. 

Kiderült mi okozta Rovanpera kiesését Lappföldön, és kell-e aggódnia a Toyotának

A Rallit.fi oldal szerint azonban az alábbi videó bizonyíték arra, hogy valóban probléma lépett fel a 69-es rajtszámú hibrid autóban. 

A finn oldal szerint a videóban az látható, hogy Kalle Rovanpera szurkolókat kér arra, hogy megtartsák a Yaris motorháztetőjét, amíg ő tűzoltókészülékkel próbálja hűteni a motorteret.

Friss