2024. április 29. 04:04

KezdőlapWRCRossel javulni szeretne a murvás WRC2-es versenyeken

Rossel javulni szeretne a murvás WRC2-es versenyeken

-

Yohan Rossel idén egyértelműen a WRC2-es bajnoki címért szeretne harcolni és úgy véli, ehhez javulnia kell murvás versenyeken nyújtott teljesítményének. 

Yohan Rossel tavaly a WRC2-es bajnokság harmadik helyén zárt, miután három aszfaltos versenyéből kettőt megnyert, míg négy murvás versenye közül csak egy dobogót tudott elérni. 

A 28 éves versenyző idén sorozatban másodszor tudott győzelmet ünnepelni a Montén, miután kitűnő vasárnapi teljesítményével megelőzte Pepe Lópezt és Nikolay Gryazint is. 

A francia citroenes pilóta azonban idén jobb teljesítményt szeretne nyújtani a murvás versenyeken is. 

Rossel: A Montén aratott győzelmet nem fogom elfelejteni

“Szeretnénk idén jobb teljesítményt nyújtani a murvás versenyeken – mondta Yohan Rossel a WRC hivatalos oldalának. – Idén szeretnék minden ilyen talajú versenyen a győzelemért harcolni. Tavaly ezt csak az aszfaltos versenyeken tudtam megtenni, míg murván nehezebb volt a riválisok tempójával harcolni. A Monte előtt fejlesztettük a C3 Rally2 lengéscsillapítóját, a következő versenyen pedig a motor is jobb lesz.” 

Rossel számára fontos volt, hogy nyerjen a Montén. 

“A Montén aratott győzelem kissé érzelemdús lett, mert a verseny az otthonom mellett zajlik. Nagyon sok barátom és a családom is ott volt a pályák szélén, és miattuk szerettem volna mindenképp nyerni.”

Friss