2024. április 30. 09:50

KezdőlapWRCEvans nem számított dobogós eredményre a Svéd Rallyn

Evans nem számított dobogós eredményre a Svéd Rallyn

-

Elfyn Evans előzetes várakozásait felülmúlta, hogy a Svéd Rallyn a második helyen zárt Esapekka Lappi mögött. A walesi toyotás a pénteki rajthelye miatt nem számított ilyen erős eredményre. 

Elfyn Evans a második helyet szerezte meg a Svéd Rallyn, annak ellenére, hogy eleinte a második, majd Thierry Neuville autójának műszaki hibája után az első helyről kellett indulnia a havas verseny első napján. 

Mi is történt a Svéd Rally hatodik szakaszának rajtjánál?

A walesi versenyző péntek este még az ötödik, szombat este a harmadik helyen állt, majd vasárnap megnyerve a napi értékelést is a második helyen ért célba. 

A toyotás versenyző bár nem kedveli az új pontrendszert, Svédországban éppen ennek köszönhette, hogy a legtöbb pontot gyűjtötte. 

“Igen hullámzó teljesítmény jellemezte a hétvégénket, és nagyon nehéz körülmények voltak a versenyen – mondta Elfyn Evans a Motorsport.com oldalnak. – Különösen rossz volt pénteken a mezőny elején rajtolni. Pénteken igen sokan kerültek bajba, ami lehetővé tette, hogy előrébb kerüljünk a sorrendben. Nekünk is szerencsénk volt néha, például a forgásunknál, de a jó eredményhez néha a szerencsére is szükség van.” 

Előzetesen Evans nem számított arra, hogy dobogón tud zárni. 

Svéd Rally: Lappi karrierje második győzelmét szerezte, de Evans gyűjtötte a legtöbb pontot

“A pénteki rajthelyünk miatt nem számítottam túl jó eredményre, és bár a Lappföld Rallyn az érzés egyre jobb volt az autóban, még nem volt az igazi. A verseny előtti pesszimizmus miatt elégedettek lehetünk azzal, ahogy a verseny alakult.” 

Evans az új pontrendszer miatt 5 ponttal többet tudott gyűjteni a versenyt megnyerő Esapekka Lappinál, így a bajnokságban csupán három ponttal követi az éllovas Thierry Neuville-t.  

Friss