2024. április 28. 21:43

KezdőlapWRCA Citroen még kivár a Rally2+ autó elkészítésével

A Citroen még kivár a Rally2+ autó elkészítésével

-

2025-től Rally2+ autók is indulhatnak a WRC-futamokon, melyek Rally1-es kittet kaphatnak. A Citroen azonban még megvárja a végleges szabályok megjelenését, mielőtt döntene arról, hogy készít-e ilyen autót. 

A múlt héten bejelentette az FIA, hogy 2025-től Rally2+ autók is indulhatnak a WRC-futamokon, melyek olyan Rally2-es autók, amik Rally1-es alkatrészekkel lesznek ellátva. 

A Citroen, melynek nincs Rally1-es autója és gyári színekben a WRC2-ben áll rajthoz Yohan Rossel és Nikolay Gryazin vezetésével, még megvárja a Rally2+ autókra vonatkozó szabályok végleges megjelenését, mielőtt döntene a Rally1 kitt elkészítéséről. 

Rossel: A WRC2 jelenlegi élmezőnyének nagyobb esélye lesz Rally1-es autóra váltani a jövőben

“Egyelőre még nincs értelme dönteni arról, hogy a C3-hoz is fogunk-e készíteni Rally1-es kittet – mondta Didier Clément, a Stellantis csoport ügyfél programjáért felelős vezető a Rallye-sport.fr oldalnak. – Az FIA megértette, hogy valamit tenni kell, hogy javítsanak a WRC helyzetén. A gyári csapatok már régóta kérték ezt az FIA-tól. A Rally1-es kitt elkészítéséről csak akkor fogunk dönteni, ha megjelent a pontos szabályozás.” 

Clément elárulta, hogy Yohan Rossel legközelebb a Horvát Rallyn áll rajthoz a WRC2-ben. 

“Yohan legközelebb a Horvát Rallyn fog indulni, majd Portugália és Szardínia következik, a további programról pedig később döntünk. A riválisok szereplésétől függően döntünk majd a későbbi versenyekről, ugyanez igaz Nikolay programjára is.” 

A Citroen C3 Rally2-öt idén fejleszteni fogja a francia gyártó. 

“A Rally2-es autót folyamatosan fejlesztjük. Hamarosan már lesznek kisebb frissítések. Igénybe vesszük a fejlesztési jokereket is, de lesznek olyan javítások is, melyek nem igényelnek jokereket, de képesek gyorsítani az autón. A mérnökök fantáziája korlátlan.” 

A Citroen három versenyzővel áll rajthoz a Francia Aszfalt Bajnokságban, mely hivatalosan a nemzeti bajnokság. 

“Három versenyzővel, Yoann Bonatoval, Léo Rossellel és Anthony Fotiával állunk rajthoz a Francia Rally Bajnokságban. Mindhárom versenyző ugyanakkor kap fejlesztési csomagot az autójához és igyekszünk mindegyikőjük számára egyforma autót biztosítani.” 

Friss