2024. április 27. 07:35

KezdőlapWRCNeuville cáfolta, hogy visszavonulna év végén

Neuville cáfolta, hogy visszavonulna év végén

-

Thierry Neuville bár korábban többször is arra utalt, hogy nem biztos, hogy folytatja WRC-karrierjét év végén, ezúttal pont az ellenkezőjét állította. Nem szeretne visszavonulni, de ezt sem lehet kizárni. 

Thierry Neuville szerződése év végén lejár a Hyundai Motorsportnál és előbb tavaly ősszel, majd néhány napja utalt arra, hogy a visszavonulást sem zárja ki. 

Ezúttal a Motorsport.com oldalnak adott nyilatkozatában tisztázni próbálta a visszavonulással kapcsolatos szavait. 

Neuville ismét az esetleges visszavonulását vetette fel

“Soha nem mondtam, hogy szeretnék év végén visszavonulni – mondta Thierry Neuville. – Ugyanakkor, ha egy gyártó esetleg kilépne a WRC-ből, akkor én sem látnám értelmét a folytatásnak, és biztos vagyok benne, hogy nem lennék ezzel egyedül. Ha a Hyundai lenne ez a gyártó, akkor biztosan visszavonulnék. A média kissé félreértette a korábbi szavaimat, nem tervezem a visszavonulást, de ezt sem lehet kizárni.” 

A belga versenyző szerint az sem tisztázott, hogy a WRC milyen irányba fog haladni. 

Neuville kritizálta a WRC jövőbeni szabályait 

“Megleptek a februárban bejelentett szabályok, de ezzel nem vagyok egyedül. Szerettem volna, ha valami stabilabb célok fogalmazódnak meg 2026-ig. Szerintem valami jobb irányvonalat is meg lehetett volna célozni. Most úgy tűnik, hogy 2025-re és 2026-ra is változni fognak a szabályok, és egyáltalán nem lehet látni, hogy merre is fogunk haladni, hogy mi a cél.” 

Friss